Jump to content

MYYTY Ruotsin armeijan Monark m/42


bga

Recommended Posts

Myydään 28kg ruotsalaista viemäriputkea, eli maailmaa nähnyt, mutta täysin toimiva ja osiltaan alkuperäinen Monark. Kaikki laakerit kunnossa, ja navat sekä eturumpujarru toimivat kuten pitää.

 

Etukiekossa pieni sivuheitto, joka ei ajoa haittaa, ja jonka viitsivä suoristaa helposti. Rungon yläputken kyljessä harmittoman laatuinen lommo. Rungoltaan ja muiltakin osiltaan suora ja ajoltaan jämäkkä.

 

Kyseessä on siis idioottivarmalla, ketjuvetoisella eturumpujarrulla varustettu kulkine. Vuosimallia en osaa varmuudella sanoa, mutta joka tapauksessa vuoden 1942 ja 50-luvun alun väliltä. Satulan alla leima "48", joka saattaa merkitä ainakin satulan valmistusvuotta. Ulkonäöltään pyörä on katsojasta riippuen joko rujo tai sopivasti patinoitunut. Ruostetta ei ole pahemmin missään osissa, sillä kuten melkein kaikki näistä Ruotsin armeijan pyöristä, tämäkin on joskus historiansa aikana uudelleenmaalattu -jäljestä päätellen joko metrin levyisellä telalla tai vessaharjalla.

 

Etuvalo toimii, takavalosta joko johto irti tai polttimo sökönä. Kummatkin valot alkuperäiset. Dynamo ei suostu lukittumaan "pois päältä" -asentoon, mutta tuskin voi olla kovin hankala korjattava. Sisäkumit on uudet, ja ulkorenkaat alkuperäiset ruotsalaiset matalapainenakit. Renkaiden koko siis 54-584.

 

Itse ostin pyörän tuossa syssymmällä, koska tarkoituksena oli varastaa tästä takakiekko ja keula omaan samanlaiseen. Paikallisen pyöräliikkeen miljoonalaatikosta sattui kuitenkin löytymään sopivat sisuskalut oman pyöräni takanapaan, enkä sitten raaskinut keulaakaan tästä riistää. Pistetään pala historiaa ennemmin eteenpäin ja ajoon. Kenenkään kukkapurkiksi en tätä myy, joten jos tämän meinaat tämän jonnekin perunapeltoon tunkea, niin ainakin kannattaa huijata ostotilanteessa.

 

Kokemus kertoo, että tästä ei paljon talvipyörä parane. Painostaan huolimatta yllättävän hyvä ajaa, ja alamäessä menee tarvittaessa bussin kyljestä läpi. Torakoiden rinnalla todennäköisesti yksi niistä asioista, jotka selviävät ydinsodasta.

 

Pyörä Tampereella

Hp. 130e

 

Pekka Selonen

0400269953

 

post-4505-0-63292600-1418575292_thumb.jp

post-4505-0-80647400-1418575304_thumb.jp

post-4505-0-42067200-1418575315_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

myytkö pelkän satulan ? ( mukaan lukien satulan kiinnitysosan, siis se "pulttihässäkkä")

 

on jo tuo pyörä, mutta hajosi satula, ja kaipaillut uutta.. etupäässä ollut haussa nahkainen, etujousellinen malli. tuokin kävisi, etenkin näin talvisatulaksi.

 

tuo pyörämallihan on mitä mainioin. oma suosikkini. kunhan alkuun vähän totuttelee (tottuu) tuohon painoon.

 

 

 

 

 

 

 

  

Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...