Jump to content

Vanhan lukon avain tai edes kuva avaimesta


Jussi A

Recommended Posts

Terve,

Liitteen mukaisen polkupyörän lukon avain on kadoksissa. Pyörää ollaan ottamassa käyttöön vanhempien varastosta, joten kyseessä ei ole varkaus tai vastaava.

Polkupyöräkorjaaja suositteli rälläkkää ja moni vasaraa ja jalkaa "avaimeksi".

Kuuntelen mielelläni vinkkejä lukon avaamiseen siten, että lukko eikä pyörä hajoa.

Pori. jussi piste alatalo ät gmail dot com

post-13116-0-66929400-1407786481_thumb.j

post-13116-0-46216500-1407786529_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

vähän hakusessa että mitä ajattelit saavuttaa jonkin random avaimen- tai kuvan hankkimisella? meinaatko että kaikki samantyyppiset avaimet sopivat kaikkiin lukkoihin?

 

tässä vaiheessa lienee runkolukon irroitus rälläkällä järkevintä ja tarkalla kädellä suurta vahinkoa ei pääse tapahtumaan vaikka paikkamaalihommiin pääset joka tapauksessa.

Link to comment
Share on other sites

Muistan tuollaisen lukon nähneeni myynnissä jossain nettikirpparilla taannoin... Koitin tässä metsästää muutaman tunnin kuvaa moisesta mutta huonoin tuloksin. Mielestäni avain oli sellainen lättänähkö L-malliin muotoiltu, kuin tuo lukkopesän suuaukkokin. Ei ainakaan muistu mieleen, että olisi erityisempiä hampaita ollut siinä.

Jos edes lukon merkin saisi ongittua, niin auttaisi kovasti metsästyksessä.

Ehdotus: laita kuva jonnekin tiirikkaharrastajien foorumille/sivustolle (en tiedä yhtään) jos sieltä olisi apua?

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vinkeistä. Onnistuin kuitenkin tiirikoimaan lukon parin 1,5mm rautalankapätkän ja hyvän otsalampun avulla. Ei ollut helppo nakki. Muistelin myös avaimen malliksi L-muotoista avainta ja lukko aukesi oikeastaan sillä perusteella. Netistä ei oikeastaan löytynyt mitään apuja lukon avaukseen.

Link to comment
Share on other sites

Avain oli muistaakseni sellainen ohuehko teräslevy, jossa oli painettuja kohoumia. En muista oliko sillä väliä kummin päin sen laittoi. On sellainen muistikuva, että mun avaimessa olisi ollut ensin sisääntyöntyvässä päässä kaksi painaumaa symmetrisesti. Lukko aukesi avaintakääntämättä työntämällä. Reunakohoumat muistutti vähän sellaista kun kärkipihdeillä 0,5mm levyä reunasta vääntäisi hiukan ylös.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Luo uusi...