Jump to content

Myyty: Miesten Corratec Alivio pitkähkölle ajajalle, hp. 30€


mpjk

Recommended Posts

Kuvaus: 
Nyt omistajaa vaihtamassa hyvin palvellut, elämää nähnyt sotaratsu. Uskollisesti kulkenut mukana suomenniemen niemet ja notkelmat, mutta jäätyään kolmospyörän asemaan kaipaa uutta hellää ja huolehtivaa kotia.

 

Runko ja haarukka peräisin jostain vuosituhannen alkuvuosilta. Tuolloin aikanaan tämä kaupattiin maastopyöränä, mutta koska tässä maassa päällystettyä pyörätietä riittää, on pyörä vuosien saatossa kotiutunut tasaisempaan menoon, mistä merkkinä mm. alla olevat kapeammat renkaat. Joustohaarukka ottaa mukavasti vastaan reunakivet, mutta toisaalta vie puhdin seisten polkemisesta – lukitusta ei ole eikä uusi jouseton haarukka löytänyt koskaan tietään perille asti. Runko mallia "pitkä", eli kuljettaja saa olla aikuisen kokoinen mies (185+), mutta toisaalta kokoisekseen ketterä pyörä.

 

Rattaita edessä kolme, takana kahdeksanlehtinen pakka. Piikkimäärät voi halutessaan laskea koeajolla. Ketjut, rattaat, yms voimansiirtohärpäkkeet uusittu alle 5 vuotta/5000km sitten, joten ovat lahtelaiselle kuin uudet. Hätäpäissään tuli otettua toisesta projektista keskiölaakerikasetti, jonka akseli on sen verran lyhyt, ettei etuvaihtaja ylety vaihtamaan pienimmälle rattaalle. Mutta eipä vanha herra olekaan maastoajoa enää harrastanut, joten kahdella eturattaalla toimeen on tultu paremmin kuin hyvin eikä katuverkostossa ole tullut mäkevä vastaan, joka ei olisi polkien ylös noussut. Vaihdevivut vaihtuivat 5-6v sitten uusiin kierrettäviin "gripshift"-malleihin. Kaikki olennaisimmat osat – niin alkuperäiset kuin vaihdetutkin – taattua jaappanilaisen virvelivalmistajan Alivio-sarjan osia.

 

Takakiekko lähti vaihtoon nelisin vuotta sitten, edessä pyörii vielä alkuperäinen. Eriparisuutta komppaa myös erilaiset ulkokumit edessä ja takana, mutta menoa eivät ne haittaa, ja pedanttisemmat ihmiset saavat muutamalla kympilla uudet kumit kaupasta. Renkaiden koko 26 ameriikan mittayksikköä. Vasemmasta kammesta kuuluu voimalla polkaistessa pieni naukaisu vaikkei kissanpoikia ole mailla halmeilla – lienee keskiöakselin ja kammen reiän välissä väljyyttä. Uudella kammella haitta korjaantuisi, muttei nykyiseen tilaankaan matka katkea, joten mitä sitä suotta.

 

Aktiivinen ihminen voi pohtia tekevänsä jotain perushuoltotoimenpiteitä, mutta koska mikään ei ole rikki sanan varsinaisessa mielessä, pyörä lähtee tästä suoraan ajoonkin.

 

tl;dr;

Heti ajoon elämää nähnyt, mutta lähes säällisesti ylläpidetty pyörä pitkähkölle ajajalle.

Hintapyyntö: 30€

Paikkakunta: Espoo/Helsinki

Yhteydenottotapa: marko.knuutila ät live.com

post-19957-0-09609200-1439576364_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...