Jump to content

Santa Cruz Tallboy 4 CC downcountry, L, Helsinki


Yksinteoin

Recommended Posts

Merkki: Santa Cruz

Malli: Tallboy 4 CC

Lyhyt kuvaus: downcountry

 

Rungon koko: L

 

Kuvaus: Perheenlisäyksen vuoksi on ollut maastopyöräilyt kortilla tänä vuonna ja aika karsia vähän kalustoa (myyntiin tulossa myös Transitionin PBJ-dj jos kiinnostelee). Huomaan et tällä hetkellä ne parit ajot mitä kerkeää/jaksaa kesässä ajaa tuntuu menevän parhaillaan kivemmin teräsjäykkäperällä niin aattelin laittaa tän myyntiin. Jäänyt tänä vuonna yhteen käyttökertaan ajot. Oon vitkutellut tän myynnin kanssa, kun aattelin huoltaa tän priimakuntoon ennen myyntiä mut nyt huomaan et ei tunnu riittämään aika siihenkään, niin otetaan mieluummin hinnassa huomioon se et snadia laittoa tää kaipaa.

Kyseessä siis 2020 malli, se "parempi" CC-versio joka ostettu runkona Larunpyörästä ja rakkaudella speksattu. Tässä ei ole gloveboxia, mut muuten erot nykyään myynnissä olevaan TB5:seen vaikuttaa hyvin pieniltä. Aivan mainio pyörä, ei siinä.
https://www.youtube.com/watch?v=q3jcfY6R5AM

Pyörän kunto:
-Vaatii joko uuden keskiön tai sit Hopen keskiöön laakereiden vaihdon. Uus shimpan BB nyt ei paljon maksa, mut jos vähän viitseliäisyyttä on niin suosittelen fiksaamaan ton Hopen kuntoon. Nyt pitää vähän ääntä mutten usko et mitään mitä ei laakereiden vaihdolla korjais.
-Jousitukset on muistaakseni viimeks huollettu 2021, mutta toisaalta ajokilometrejä sen jälkeen on ihan minimaalisesti (pystynee kahden ellei yhden käden sormilla laskemaan lenkit). Tuntui ihan normaalilta mitä mökillä alkukesästä vähän pomputtelin, mutta ei välttämättä huono idea huollattaa alajalkoja ainakin.
-Chainring vaihdettu just, ei metriäkään ajoa. Ketju ikäloppu, mutta mulla taitaa olla vielä paketissa oleva uusi jonka voin antaa mukaan. Takapakka kannattanee vaihtaa suht pian.
-Oon käyttänyt tässä Cane Creekin DB coil IL -iskaria joka on tän kanssa tosi hauska, lisää takajouston (muistaakseni) 134 milliin ja antaa toki jousi-iskarina ihan eri tuntuman. Miinuspuolena se, et aluksi ajoin vähän liian löysällä jousella ja koska toi iskaritunneli on suht kapea, niin se jousi on raapinut siitä maalia sisäpuolelta niin että hiilikuitu näkyy alta. Kysyin aikoinaan Santa Cruzin tech supportista et pitääkö olla huolissaan ja vastasivat että tuskin (+monet cruzin sponssaamat tyypit kuten jordi cortez ja ben cathro ovat itsekin käyttäneet jousi-iskaria TB:ssä). Sittemmin vaihdettu tiukempi jousi ja mun fiilis on, että syvemmälle toi ei ole sittemmin raapinut. Hyvä tietää kuitenkin.
-Vaihdevaijeri pitää vaihtaa ja jarrut kannattanee ilmata.

Speksit:
L-koon runko, chainstayt long-asennossa, keskiö low
Osasarja + Jarrut Shimanon XT (paitsi jarrulevyt xtr, koska siistimmän näköiset...), vaihtaja on SLX:ää
Keula Pike Ultimate 140mm
Iskarina pyörässä mukana tullut Fox DPS, mutta em. dbcoilin voin myydä 70€ päälle jousineen (pitää tarkistaa viel tarkemmin mitä jousia tohon löytyy)
Kiekkoihin on kaks optiota, oheinen hinta on Huntin XC Race wideilla jotka sopii erittäin hyvin pyörään downcountry-moodissa. Rankempaan ajoon voin niiden sijaan myydä noi DT Swissi 240/X481-kombot, mutta siitä tulee hintaan lisää +150€ koska mielelläni jättäisin noi oottelemaan josko tulee joskus hankkitua uus täbäri. Jos haluaa molemmat kiekkoparit (levyineen jne), tulee hintaan +250€.
Burgteciltä Ohjaamo + Polkimet
Keskiö on Hopen
Satulatolppa Bikeyoken Divine
Penkki on Shimpan Pro Stealth

 

Hinta: €3100

 

Paikkakunta: Helsinki

Maakunta: Uusimaa

 

Yhteystiedot: laittakee yv:tä

 

tallboy.jpegtallboy1.jpeg

 

Muokattu: , käyttäjä: Yksinteoin
Link to comment
Share on other sites

Nosto, hintaa korjattu alaspäin 3400  -> 3100€. Mielelläni myisin pois nyt työhuoneen seinältä roikkumasta, mutta vaihtoehtona toki myös jättää käyttöön, huoltaa kuntoon ja katsoa myöhemmin uusiksi. Hyvä pyörä tosiaan.

Muokattu: , käyttäjä: Yksinteoin
Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...