Jump to content

BMC TM01 Disc Aika-ajo/Triathlon -pyörä, M-L, Pirkkala


Mika M

Recommended Posts

Brand: BMC

Model: TM01 Disc

Short description: Aika-ajo/Triathlon -pyörä

 

Frame size: M-L

 

Description: Myyn uuden kaluston alta huippupyörän, jolla voitin 2022 Suomen Master Cupin aika-ajossa. Pyörä on ostettu Signaturesta syksyllä 2020, ja otettu käyttöön keväällä 2021. Ensimmäisenä kesänä ajoin vajaan kauden, tänä vuonna täyden kisakauden. Pyörällä on ajettu 1289 km, josta kisavanteilla 613 km ja harjoitusvanteilla 676 km (Training Peaks loki). Pyörä on erittäin nopea, mutta aika-ajo/triathlon -pyöräksi myös tosi helppo hallita - myös siirtymät ja harjoituslenkit ovat kivoja tällä pyörällä.

Pyörään on vaihdettu parhaat olemassa olevat laakerit, eli Ceramic Speedin Coated -versiot (napoihin, keskiöön, takavaihtajan juoksupyöriin ja myös takavanteen vapaarattaaseen). Takavaihtajaan on vaihdettu Ceramic Speedin OSPW -järjestelmä. Pyörässä on kahdet vanteet.

Kaikki toimii virheettömästi. Luovutan pyörän huollettuna. Harjoitusrenkaissa ei näy kulumaa. Kisarenkailla on ajettu yksi kilpailu, ne näyttävät vielä uuden veroisilta. Laitan pyörään uuden ketjun, josta on pesty bensalla tehdasrasva pois, ja joka on sen jälkeen vahattu. Pyörää on luonnollisesti säilytetty kuivassa ja lämpimässä aina. Sadekelillä en ole ajanut yhtään lenkkiä, ja vain kahdelle kisapäivälle on osunut sade – laakerit ovat siis erinomaiset vielä. Molempien sadekisojen jälkeen pesin bensalla vaihtajan laakerit, jotka ovat epäpuhtauksille eniten alttiina. Näissä käytetty Ceramic Speedin öljypullo tulee myös pyörän mukana. En ole ajanut pyörällä trainerilla. Runkoon on uutena laitettu Signaturessa keraaminen pinnoitusaine.

Pyörän hinta uutena näillä varusteilla on tällä hetkellä n. 10 500 eur. Tämä pyörä on lähes uutta vastaavassa kunnossa. Mukaan tulee paljon säätöpalikoita, akun laturi, yms. Myös rear storage box löytyy, ja pyörän voi siis säätää myös Triathlonia varten. Pyörässä on todella hyvät säätömahdollisuudet. Erikokoisia säätöpalikoita on mukana, ja basebarin voi kääntää, jos haluaa tangon ylemmäs.

BMC suosittelee kokoa M-L 178-188 pituiselle. Itse olen 172.5 cm (jalan sisämitta 84 cm), ja pyörä on täydellinen minulle. Kuvissa se on säädettynä minulle Signaturen ammattimaisessa bike fitissa. Säätövara on siis laaja. Pyörään saa myös ns. V-ohjaamon, joka on korkeampi (ei ole tässä yksilössä).
GEOMETRIA
Stack 515 mm
Reach 418 mm
Satulan korkeus 660-850 mm (minulla kuvissa n. 740 mm)
Pad Stack 555-630 mm (V-ohjaamolla 616-665 mm)
Pad Reach 422-508 mm (V-ohjaamolla 400-563 mm)
Base Bar Reach 653 mm (V-ohjaamolla 652 mm)
Kammet 170 mm
Standover 797 mm

OSAT
Runko: Timemachine 01 Disc Premium Carbon, väri Air Force Grey
Etuhaarukka: Timemachine 01 Disc Premium Carbon
Keskiö: Ceramic Speed Coated. PF86
Kampisarja: Sram Force, hiilikuitua. Eturatas 48 piikkinen. Välitykset on asetettu niin, että lähes suoralla ketjulinjalla voi ajaa n. 38-45 km/h. (Voit helposti lisätä etuvaihtajan, koska mitää johdotuksia tai vaijereita se ei tarvitse. Myöskään kampia ei tarvitse vaihtaa.)
Rataspakka: Sram Force 10-33
Vaihteisto: Sram Force AXS (sähkö, napit base barissa sekä tikkujen päissä), vaihtajassa Ceramic Speed OSPW
Jarrut: Sram, hiilikuituiset kahvat
Ohjaamo: BMC flat cockpit, hiilikuituinen basebar, tikut Profile T4+ hiilikuitua
Satulatolppa: Timemachine 01 Premium Carbon
Satula: Selle Italia Watt
Kilpavanteet: takana Roval 312 levykiekko (myös vapaarattaassa Ceramic Speedin laakerit), edessä DT Swiss 62 mm korkea hiilikuituvanne (aeropinnat, Ceramic speed). Molemmissa vanteissa on kevyet, alumiiniset tubeless -venttiilit.
Kilparenkaat: Shwalbe Pro One TT (lähes uudet, ei kulumaa. Kokemukseni mukaan nämä ovat nopeimmat renkaat, jos/kun on karkeutta/vähänkin routavauriota tiessä. Rengas on hyvin joustava, eli tien pintaa myötäilevä). Olen käyttänyt ilman sisärenkaita. Nyt renkaat ovat vanteilta pois, puhdistettuna litkusta.
Harjoitusvanteet: takana DT Swiss 62 mm korkea hiilikuituvanne, edessä DT Swiss 33 mm korkea alumiinivanne (nämäkin soveltuvat hyvin kilpailemiseen, etenkin kovalla tuulella. Molemmissa on litteät DT Swissin aero pinnat).
Harjoitusrenkaat: Shwalbe One, asennettuna vanteilla ilman sisärenkaita.
Mittariteline: Zipp, Garmin pyöräilytietokoneelle.
Juomapulloteline ja pullo: Elite Crono.

Pyydän soittamaan tai jättämään SMS, jos en pysty vastaamaan.

 

Price: 7700 €

 

City: Pirkkala

Province: Pirkanmaa

 

Contact information: soita nolla viis nolla 910 8889.

 

IMG_2296-1.jpgIMG_20220513_110436__01.jpg


Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...