Jump to content

blackJopo

Jäsen
  • Viestit

    6
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Palaute

    0%

Lisätiedot

  • Paikkakunta:
    Rovaniemi
  1. blackJopo

    Union Jopo kopio

    Ostin tokmannilta uudet polkimet, maksoivat 3,9 e (1/2 tuuman kierteellä) ja vaihdoin paikalleen. Edelleen naksui samalla lailla joten sitten otin riskin ja avasin navan "vasemmalta" puolen (eli ei ketju puolelta). Irtolaakeri kuulat sillä puolen, toisella puolen laakerit on muovisessa? pitimessä. Rasvaa näytti olevan, ja kun en keksinyt miten ihmeessä poljinvarret irroitetaan toisistaan, laitoin takaisin paikalleen. Kiristin keskiötä kunnolla niin, että ei pyöri enää "kauaa" kun pyöräyttää-> naksuminen katosi. Eli voiko olla että oli vain keskiö löysällä. Löytyykö täältä tai jostain netistä samnlainen laakerin pidin vasemmalle puolelle kuin oikealla puolen oli? Tai itseasiassa löytyykö fauber rebuild kittiä, jossa olisi uudet pitimet, uudet kuulat, ja varsinkin normi kiintoavaimella oleva sulku ruuvi? (tuossa on sellainen ympyränmuotoinen, jossa on neljä lovea 15 min välein, jos kellotaulua ajatellaan) Ja miten ihmeessä poljinvarret irroitetaan toisistaan? Rakenne oli vasemmallapuolen: Kiristinkierreruuvi neljällä lovella, prikka jossa kielijoka tuli poljinvarren kierteessä olevaanloveen, "pölysuoja" eli ympyrän muotoinen metalli joka menee keskiön "ylitse", laakerin kiristin/ura ruuvi ja irtolaakerit.
  2. blackJopo

    Union Jopo kopio

    Noniin, sain saksalaisen , designed in finland, 3 vaihteisen Sprick pyörän. Sen takaratas meni "melkein" heittämällä paikalleen. Sitten laitoin vaijerin menemään runkoa myöten nippusiteille, (jotta saa pois jos haluaa palauttaa orkkis kuntoon, vanha rataskin edelleen intact). Vanhojen tankotuppien kanssa meinas mennä järki, mutta irtosivat lopulta. ei muutako vaihdevalitsin ja tupet paikalleen, ja koeajolle. Vaihteet alkoivat pelaan pienten hienosäätöjen jälkeen MUTTA! edelleen naksuu ajaessa, eli kun veto päällä polkee esim ylämäkeen, kuuluu kova metallinen naksahtelu silloin tällöin ja se tuntuu jalkapohjissa. Kun kerran eri takarattailla teki tämän, niin vika lienee sitten keskiössä? Tuossa on Fauber mallinen keskiö. Mitenkäs kun en ole IKINÄ keskiöihin koskenut, miten se aletaan aukaisemaan?
  3. Ok, kiitos infosta olisi tunturi bomber 3 vaihteinen saatavilla halvalla, sen takaratas varmaan kävisi suoraan paikalleen? Tarkoitus olisi säästää alkuperäinen takarengas kokonaisena. LAittaa tuo "uusi" paikalleen ja vaihtajan kaapeli runkoon nippusiteillä, joten sen saisi palautetta ihan entiselleen pienellä vaivalla.
  4. Jos ei olisi välimatka rovaniemelle niin suuri ( ja täten matkahuoltokulut niin kovat) voisin ostaakin Mutta koska se jäänee haaveeksi, voisinkin kysellä, kun olisi sama itea mielessä, että mikä oli pyörä josta otit osat? mikä on tuossa sun mallissa takanavan halkaisija eli takahaarukan väli? Itsellä tuossa vakiossa on vain 11 cm ja mistään ei tunnu niin ohkasta vaihdenapaa löytyvän. Kestääkö tuota runkoa sen verran "levittää" että mahtuisi jopa 13 cm napa? Oletko etujarrua laittanut (niinkuin laki vaatii), jos olet, kuinka sait jarrulaitteen kiinni etupyörään?
  5. blackJopo

    Union Jopo kopio

    Mittoja aiheeseen liittyen: Takahaarukan sisäpuolinene leveys nykyisellä takapyörällä 110mm. Taka akselin paksuus 10 mm.. Takahammasratas 18 hampainen, etuhammasratas 46 hampainen.
  6. Kuvaus: Tollanen pyörä tuli hankittua. Mutta sen takanapa naksuu ajaessa, joten ajattelin että tekisin siitä vaihdeversion. Eli tarvitsisin 24" takapyörän (ei tarvitse olla kumia, mutta saa olla toki sekin). ja vaihtajan, vaihteenvalitsimen ja jarrun, 3-7 vaihteinen..Ja jos etujarru löytyy joka tuohon kävis ( että lain kirjain täyttyy). Paikkakunta: Rovaniemi Yhteydenottotapa: mail r_blackmoor(at)hotmail.com
×
×
  • Luo uusi...