Jump to content

M: Vintage Speedwell Titanium -runkosetti, 1300g(!) - nyt 450€


sepe84

Recommended Posts

Tarjolla astetta harvinaisempi vintage-runkosetti

 

Tämän piti itseasiassa olla jo kertaalleen myyty nykyistä pyyntihintaa kallimmalla, mutta ostaja perui viime hetkellä väärän koon takia...

 

Speedwell Titanium vm. 1977, 59 x 57cm (sarjanro 977013 viittaa syyskuuhun -77). Useampien lähteiden mukaan pyörähistorian ensimmäinen titaanista ”sarja”valmistettu runko. Käsintehty Englannissa.

 

P1060659.JPG

 

Uskomatonta kyllä, tämä on Suomi-pyörä!

 

Tässä siis tämän yksilön tarina: alkuperäinen omistaja oli intohimoinen helsinkiläinen pyöräharrastaja, joka tilasi vanhemmilla päivillään fillarin 70-luvun lopussa Birminghamista Suomeen ns. elämänsä pyöräksi. Kyseessä oli siis oman aikansa todellinen weight weenie. Pyörällä ajettiin ilmeisesti myös joitakin amatööri / seniorikilpailuja, mutta tämä alkuperäinen omistaja kuoli jo 1988.

Pyörä / runkosetti päätyi minulle omistajan pojalta, jolle taas isänsä pyöräilyharrastus ei ollut periytynyt ollenkaan, vaan hänen kuoltua pyörää oli säilytetty tallissa yli 25 vuotta ja se oli hankittaessa reippaan sahanpurun peitossa.

 

Jossain vaiheessa 80-luvun alussa runkoon oli ilmaantunut vetopuolelle hiushalkeama vinoputken ja emäputken väliseen saumaan. Hiushalkeamat olivat ilmeisesti rungon tyyppivika, kun hitsaussaumat viilattiin tehtaalla mahdollisimman tasaisiksi. Tuossa vaiheessa rungon 2-vuotinen takuu oli jo ummessa, joten korjausta päädyttiin etsimään paikallisesti.

Kuten olettaa voi, niin 80-luvun alussa varsinkaan Suomesta ei löytynyt montakaan ihmistä, joilla olisi ollut ammattitaitoa ja välineet titaanin korjaukseen.

 

Mutta pyörän omistajalla olikin ässä hihassa – hänellä oli ystävä, joka oli töissä Finnairilla kakkospilottina. Tämän kaverin kautta sitten järjesteltiin ja sumplittiin rungon korjaus Finnairin hitsaajan/mekaanikon toimesta yhtiön omilla välineillä! Lopputulos oli onnistunut sekä teknisesti että ainakin omasta mielestäni myös kosmeettisesti, ja pyörä pääsi onnellisesti takaisin ajoon. Korjattu sauma ei yli metrin etäisyydeltä pistä silmään yhtään, ellei sitä osaa etsiä. Näkyy lähikuvissa kuvalinkin takaa.

 

Ikäänsä nähden runko on kaikenkaikkiaan vähintäänkin tyydyttävässä kunnossa, haarukasta – sekin siis titaania – en löytänyt mitään sanomista. Muita huomattavia seikkoja etuvaihtajan pannan jättämä painauma, joka tietenkin jää piiloon vaihtajan alle, sekä vaakaputken 3 hankaumakohtaa takajarruvaijerin klipsujen kohdilla.

 

Runko on aivan uskomattoman kevyt, 1300g ja haarukka 510g!

 

Lisätietoja mitoista löytyy täältä: http://bulgier.net/pics/bike/Catalogs/Speedwell/speedwell2.jpg

Lisäkuvia rungosta täällä: https://picasaweb.google.com/101380551217275846243/SpeedwellTitanium1977

 

Myyn, koska kapasiteetti ei riitä useampaan rinnakkaiseen vintage-projektiin. Keskityn paria vuosikymmentä uudempiin projekteihin (pöydällä mm. Columbus EL monostay runkosetti)

 

Hintapyyntönä 550€, toista samanlaista tuskin koskaan tulee vastaan…

 

Sijainti Helsinki 56, yhteydet yksityisviestillä. Postitus onnistuu.

- Mikko / 050-4120453

Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...