Jump to content

Frey FAT1000 ylitehoinen täysjousto fatbike, L, Hämeenlinna


hys

Recommended Posts

Merkki: Frey

Malli: FAT1000

Lyhyt kuvaus: ylitehoinen täysjousto fatbike

 

Rungon koko: L

Moottorin teho: 2500W

Runkonumero: LE71827017

 

Kuvaus: Myytävänä normaalia tehokkaampi täysjousto-sähkö-fatbike, Frey FAT1000 2.0. Runkokoko sopii noin 175...190 cm kuskille. Ajettu 2700 km, ikää reilu 2v. Huolettu kuin kukkaa kämmenellä, eli on erinomaisessa kunnossa.

Kun pyörän käynnistää, tehot ja nopeus on rajoitettu 25 km/h. Nopeusnäytöstä tiettyä näppäinyhdistelmää painamalla rajoitukset katoavat, jolloin pyörä kulkee vaikka polkematta pelkällä kaasukahvalla yli 50 km/h.

Tämä ei ole perinteinen ”halpis-sähkö-fätti”, sillä tämä kyseinen pyöräpaja rakentaa kovaan ajoon tarkoitettuja custom-made laatupyöriä. Tämä pyörämalli on nykyisin uutena vajaa 6000 € (pitkällä toimitusajalla), ja tässä yksilössä lisäksi upgreadattu osia noin 2000 € edestä.

Tämä fatbike on parhaimmillaan kovassa ajossa metsäpoluilla, ja tällä on myös tuotu pokaali kotiin paristakin kilpailusta. Mutta on kyllä äärettömän mukava pyörä myös ihan vaan retkipyöränä tai työmatkapyöränä ympäri vuoden. Akku on jättikokoinen ja tehoja niin naurettavan paljon, että tällä liikkuu isokokoinenkin kuski kevyesti ja pitkälle vaikka olisi vielä lapset peräkärryssä.

Tekniset tiedot:

Moottori: Keskimoottori Bafang Ultra M620/G510, momentintunnistuksella. Moottorin ohjausyksikkö vaihdettu tehokkaampaan (controllerina Innotracen, X1 / Archon). Jatkuva teho on 1500 W ja hetkellinen 2500 W. Vääntöä yli 200 Nm. Eli max-teho on 6-kertaa suurempi kuin perinteisissä sähköpyörissä. Tämä moottori on tunnettu siitä, että se kestää vaikka onkin järjettömän tehokas.

Akku: Akku on reilu 1000 Wh – eli kaksinkertainen perinteisiin sähköpyöriin verrattuna. Sisällä 78 kpl Samsung 3500 mAh kennoa. Pikalaturi, yli 300W.

Vaihteet: SRAM EX-1. Nämä on SRAMin kestävimmät vaihteet, suunniteltu erityisesti sähköpyörään. Rattaat on koneistettu yhdestä osasta ja ketju on extra-leveä, jotta kestää normaalia isompaa tehoa. (vaihteiden OVH yli 700 €). Vaihteita suojaamassa on lisäksi sensori, joka estää ylitehoista moottoria rikkomasta vaihteita. Rataspakka on juuri uusittu ja mukaan tulee vaihtajan korvakkeita, vaihteiden rattaita ym varaosia.

Jousitus: Jousitus on mahtavan pehmeä, kuin kuussa pyöräilisi. Extra-leveät läskirenkaat syövät juuret ja pikkukivet sisäänsä ja täysjousitus tasoittaa isommat töyssyt. Takajousena RockShox Monarch RL 190x51 AIR (OVH 320€). Eteen juuri vaihdettu extra-kestävä “upsidedown” ilmajousikeula 140mm liikeradalla (OVH 250€).
Renkaat ovat extra-leveät jopa läskipyörän renkaaksi. 26”, 4,8”. Vanteet ovat kaksoisrakenteella varustetut eli extra-kestävät nekin. Renkaissa hyvin pintaa jäljellä, mutta lisäksi toiset, käyttämättömät kumit saat kaupan päälle.

Jarrut ovat huippujarrut: Magura MT5. Moottoripyöristä tuttu hydraulinen nelimäntätekniikka ja isot 200mm jarrulevyt. Jarruissa lisävarusteena turvakytkin, joka katkaisee moottorista tehot jarruttaessa. Jarrut lisäksi juuri ilmattu ja vaihdettu uudet jarrupalat. Jarrujen OVH ~250€.

Satula: RockShox Reverb, hydraulinen hissitolppa. Pehmeä ja tarkka, liikenopeus säädettävissä. Nykyisillä säädöillä satula sopii 180...190 cm kuskille, mutta säädettävissä toki muillekin. OVH ~500€.

Muuta lisätietoa:
- Vaikka tehoja löytyy, ei niitä kannata pitää maksimissa, sillä silloin ketjut, rattaat ym. voimansiirto kuluvat kyllä nopeasti. Ovat tosin juuri uusittu ja onneksi helppo vaihtaa.
- Itse olen pitänyt pyörällä liikennevakuutusta (ajoneuvoluokka L1e-A), jotta pyörässä voi hyvällä omallatunnolla käyttää kaasukahvaa ja isompia tehoja. Tämä vakuutus maksaa noin 75 e/vuosi. Mutta jos rajoitinta ei ohita, on pyörä normaali sähköpyörä eikä silloin erillistä vakuutusta tarvita.
- Peukalokaasukahva, tarakka, lokasuojat ja seisontajalka ovat parhaillaan asennettuna. Nämä saa halutessaan helposti irti.
- Parin sadan euron lisämaksusta etu- ja takavalo Supernova M99 PRO. Tämä on loistava valo, extra-tehokas, hyväksytty myös moottoriajoneuvoille tieliikennekäyttöön. Tehoa 32W, 1600 lumen, ottaa virran pyörän akusta. Pitkät, lyhyet ja päiväajovalot, liike- ja hämärätunnistin. OVH yli 600 €.
- Tilasin itse pyörän suoraan valmistajalta ja olen ainoa käyttäjä, eli ostokuitit löytyy. Takuu meni juuri umpeen, mutta valmistajalla on tunnetusti erinomainen palvelu, eli varaosat ym järjestyvät helposti.
- Pyörä on aivan törkeän hyvä, mutta saan töiden kautta työsuhdepyörän niin tämä joutuu väistymään.
- Voin tarvittaessa kuljettaa pyörän samalla kun liikun Helsinki-Tampere -väliä.
- Täältä löytyy muutama video juuri tästä pyörästä:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL277zO8hraPZoxLbekq7_k9fvxdP6iqfP

 

Hinta: 3650€

 

Paikkakunta: Hämeenlinna

Maakunta: Kanta-Häme

 

Yhteystiedot: 050-5144553

 

 

01 Kuva uutena.jpg02 Pyörä hangessa.jpg03 Pyörä vuoren päällä.jpg04 Hyppy talvella.jpg05 Pyörä hankea vasten.jpg06 Auringonlasku.jpg07 Pimeässä umpihangessa.jpg08 Pokaali.jpg09 Uusi rataspakka.jpg10 Ohjelmointi.JPG

 

 

Muokattu: , käyttäjä: hys
Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...