Jump to content

armando86

Jäsen
  • Viestit

    1 356
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

  • Palaute

    100%

Viestit kirjoittanut armando86

  1. Merkki: 8bar MITTE V3 All-Road-/

    Malli: gravel-pyörä, Shimano GRX Di2,

    Lyhyt kuvaus: (170-183 cm)

     

    Rungon koko: M / 54

     

    Kuvaus: Myynnissä laadukkailla osilla ja hyvin harkituilla ominaisuuksilla varustettu all-road-/gravel-pyörä, 8bar MITTE V3. Pyörä on kasattu runkosetistä viime vuonna pitkällisen pohdinnan ja lukuisten eri vaihtoehtojen pohtimisen jälkeen, sillä siinä on toteutettu paljon asioita hyvin.

    Ensinnäkin pyörän geometria on monipuolisuudessaan järkevä. Kulmat, korkeus ja pituus on valittu kohdilleen juuri niin, että pyörä tuntuu eloisalta, mutta kuitenkin samalla niin, että käytännölliset näkökohdat on huomioitu. Takahaarukan flip-chipin ansiosta perän pituutta saa hieman muutettua, mikä mahdollistaa pyörän muokkaamisen moniin eri käyttötarkoituksiin. Perän ollessa lyhyemmässä asetuksessa pyörä on käytännössä endurance-maantiepyörää vastaava ja sopii mainiosti niin asfaltille kuin "champagne gravelille" jonka tyyppistä alustaahan Suomen tieverkostossa riittää ajettavaksi vaikka kuinka paljon. Flip-chipin hienous on, että vain pienellä perän pituuden lisäyksellä rengastilan saa kasvatettua 700c x 45mm tai 650b x 50mm asti, mikä mahdollistaa hieman soratiepainotteisemman lähestymistavan ja pidemmän takahaarukan tuoma lisävakaus on hyödyksi esimerkiksi metsäteitä koluamaan lähtiessä retkivarusteet pyörän päälle pakattuna. Lisäksi perää pidentämällä pyörään saa maantiekauden päätyttyä mahtumaan täyspitkän lokasuojan ja 35-38mm rospuuttokelin renkaan niin, että väliin jää riittävästi tilaa kuralle, joten tässä kokoonpanossa pyörästä saa erinomaisen talvikulkineen, jos sisätraineriajot alkaa puuduttamaan ;). Kuitenkin samalla pyörän rengastilaa suunnitellessa siinä on otettu huomioon visuaalinen miellyttävyys, jotta pyörän habitus ei muutu aneemiseksi nopeammilla 28-32 mm maantierenkailla, kuten monissa muissa gravel-pyörämalleissa.

    Geometrian monipuolisuuden lisäksi pyörässä on muitakin puoleensavetäviä piirteitä. BSA-kierteellinen keskiömuhvi pyyhkii lattiaa väljiin toleransseihin valmistetuilla natisevilla pressfit-rungoilla. Fiksusti toteutetut johtojen/vaijerien/letkujen reititykset mahdollistavat niin mekaanisten kuin elektronisten osasarjojen käytön ilman pyörämekaanikolle painajaisia aiheuttavia ohjainlaakerin ja -kannattimen kautta näkymättömiin survottuja hirvityksiä. Edessä ja takana olevat läpiakselit varmistavat, että kiekot asettuvat asettaessa aina samaan kohtaan ilman kiusallista jarrulevyjen hinkkaamista, mikä helpottaa esimerkiksi eri kiekkoseteillä operoimista. Jo mainittujen täyspitkien lokasuojien kiinnityspaikkojen lisäksi rungosta löytyy optimoidusti sijoitetut juomapullotelineiden tai työkaluboksien kiinnityspaikat etukolmion sisällä sekä viistoputken alapuolella. Rungon etupuolella 1 1/8 - 1 1/2 tuuman kartioitu emäputkistandardi tuo yleisyytensä ansiosta tukea ja turvaa stemmi- ja ohjainlaakerispeksauksessa.

    Kirsikkana kakun päällä pyörän profiili on ainakin omaa silmää hellivä loivasti nousevan vaakaputken, pudotettujen satulatukien ja putkien muotoilun ansiosta. Mattamusta maali on vähän huomiota herättävä mutta kirkkaat dekaalit korostuvat siinä hienosti, ja maali peittää hitsaussaumat lähes huomaamattomiksi.

    Sitten hieman muita tietoja pyörän kokoonpanosta.
    Osasarjana pyörässä on kenties markkinoiden tämän hetken paras kahden eturattaan järjestelmä, Shimano GRX Di2, jonka kanssa käytävä vuorovaikutus on jo itsessään subliimi kokemus hiuskarvoja nostattavalla vaihtamistarkkuudellaan, sametinpehmeällä jarrutuntumallaan ja lähes jumalallisen mukavalla jarru-/vaihdekahvojen ergonomiallaan. Shimanon Di2-vaihtajien käskytys on mahdollista räätälöidä mieltymystensä mukaan, ja mineraaliöljypohjainen nestejarrujärjestelmä on hyvin huoltovapaa ja huoltamistoimenpiteet ovat varsin yksinkertaisia silloin kun niitä harvoin tarvitsee tehdä. Tarkemmat voimansiirron speksit:
    - Kammet 170mm
    - Eturattaat 44/30t
    - Rataspakka 11-34
    - Jarrulevyt 160 mm

    Kiekot (700c / 28") on kasattu DT Swissin laadukkaista osista:
    - Navat 350-sarjaa
    - Kehät RR421 db sopien hyvin maantie- tai gravel-käyttöön, tubeless-ready
    - Perusvarmat J-pinnat ja messinkinippelit

    Renkaina Vittoria Mezcal G2.0 TNT 44 mm, joka erinomainen all-rounder-malli kestävyytensä, rullaavuutensa ja pito-ominaisuuksiensa puolesta.

    Muita pyörän komponentteja:
    - ENVE Gravel -etuhaarukka, johon mahtuu hieman leveämpikin rengas, ja jossa täyspitkien lokasuojien kiinnityspaikat
    - Salsa Cowbell gravel -tanko 42 cm leveänä ja maltillisella 12 asteen flarella
    - Specialized 90 mm stemmi (löytyy myös muun pituisia stemmejä, joita voidaan kuskin halutessa sovittaa paikalleen pyörää testatessa)
    - Eastonin 27.2 mm satulatolppa 10 mm offsetilla
    - Specialized Power Arc satula 143 mm leveänä

    Pyörää huollettu säännöllisesti. Voimansiirron kulumaa on seurattu ja ketjua sekä rattaistoa uusittu tarpeen mukaan. Hiljattain huollettu ohjainlaakeri, jarrusatuloiden männät ja takavaihtajan häkkijarru. Tankoteipit sekä jarru-/vaihdekahvojen kumit vaihdetaan uusiin seuraavalle omistajalle.

    Runko on suojateipattu uutena, joitain pieniä käytön jälkiä ajossa tullut. Rungolla on valmistajan viiden vuoden takuu. Pyörän hinta uutena vastaavan tasoisilla osilla Saksassa n. 4300 €. Pyörä myynnissä lähtökohtaisesti ilman kuvassa näkyviä pullotelineitä, pumppua ja eri polkimilla. Ostajan halutessa voidaan neuvotella myös ohjaustankoon kiinnittyvistä Redshift Sportsin aero-lisätangoista ja niihin kiinnittyvistä Di2-lisävaihtajanapeista, joilla saa käskytettyä vaihtajia "etänä" myös siinä asennossa ajaessa. Lisävaihtajille on olemassa valmiina portit ohjaustangossa tankoteipin alla, joten niiden kytkeminen osaksi kokoonpanoa sujuu kätevästi. Lisäksi mahdollista ostaa mukaan runkoon täydellisesti sopiva Apiduran Expedition -runkolaukku, joka näkyvillä myös alla olevassa Dolomiittien pyörävaelluksen varrelta otetussa kuvassa. Pyörän mukavuudesta ja monipuolisuudesta kertoo hyvin, että sen kanssa matkaaminen oli nautinnollista varsinaisesti maastopyörille suunnatulla reitillä vieläpä täydellä retkikuormalla!

    Pyörän geometriataulukko liitteenä. Valmistaja suosittelee kokoa noin 170 - 183 cm pitkälle ja 78 - 87 cm inseam-mitan omaavalle kuskille. Haarukan kaulaputkessa on hyvin säätövaraa ohjaustangon nostamiseksi tai laskemiseksi, ja kuten aiemmin mainitsin, eri pituisia stemmejä on mahdollista kokeilla kuskin mittojen mukaan sopivan ajoasennon löytämiseksi.

    Laitathan tulemaan yksityisviestiä, jos olet kiinnostunut tai heräsi lisäkysymyksiä. Pyörä koeajettavissa Turussa, tervetuloa!

     

    Hinta: 2300 €

     

    Paikkakunta: Turku

    Maakunta: Varsinais-Suomi

     

    Yhteystiedot: YV

     

     

    _20240501_201530-min.JPGDSC_0498 (1)-min.JPGmittegeo.png

     

     

  2. Merkki: Outdoor Research

    Malli: Bolin Jacket miesten sadetakki

    Lyhyt kuvaus: koko S, uusi

     

    Kuvaus: Huipputakki huippumerkiltä, kyseessä Outdoor Researchin takki nimeltä Bolin. Sopii erinomaisesti moneen eri käyttötarkoitukseen, mm. vaellukseen, kiipeilyyn, juoksuun, pyöräilyyn ym. Takki on 3-kerroksista AscentShell-materiaalia, joka on vedenpitävien ja hengittävien materiaalien huippua. Erityisesti hengittävyys on omaa luokkaansa. Itselläni on ollut kaksi tästä materiaalista tehtyä takkia ja ne hengittävät huomattavasti paremmin kuin vaikka Gore-Tex-kalvotakit. Olkapäissä, hupussa ja käsivarsissa (ns. "high wear" alueet) on käytetty lujempaa 70D-kangasta, muutoin 20D-kangasta. Linkin takana arvostelu samasta materiaalista valmistetusta hyvinkin samantyyppistä Outdoor Researchin toisesta takista (itselläni ollut kyseinen takki, joka spekseiltään lähes yksi yhteen Bolin-mallin kanssa): https://www.outdoorgearlab.com/reviews/clothing-mens/rain-jacket-men/outdoor-research-interstellar

    Takin ominaisuuksina on mm. kypärän kanssa yhteensopiva kolmesta suunnasta kiristysremmeillä säädettävä huppu, yksi rintatasku ja kaksi sivutaskua, hihoissa velcro-tarranauhalla kiristykset ja helmassa kiristysremmi. Lisäksi sisäpuolella avoimet verkkosivutaskut esim. hanskoja varten.

    Takin leikkaus on kapeahko, "atleettinen", mutta kuitenkin sopivan väljä niin että välikerroksia mahtuu hyvin alle. Takin selkämyksessä ja myös hihoissa on hyvin pituutta, minkä vuoksi soveltuu erinomaisen hyvin pyöräilyynkin. Kokona tämä miesten S on muita merkkejä vastaava.

    Takki on täysin uusi ja käyttämätön hintalappuineen.

    Ovh 330eur. Outdoor Researchilla on tuotteen elinikäinen takuu (Infinite Guarantee).

     

    Hinta: 60€

     

    Paikkakunta: Turku

    Maakunta: Varsinais-Suomi

     

    Yhteystiedot: YV

     

    DSC_3439-min.JPGDSC_3445-min.JPGDSC_3446-min.JPGDSC_3441-min.JPG


×
×
  • Luo uusi...