Jump to content
Facebookin kautta kirjautuminen poistuu ×

MYYTY: Jamis Exile1 29" kaupunkimaasturi


jjukkiss

Recommended Posts

Kuvaus: 

Kaupunkimaasturi kuvaava nimitys ja myyn muissa pyörissä (enkä maastopyörissä), koska ei ole maastoajoon huippu - siihenkin pystyy. Sopii oikein hyvin kaupungin rotvalleihin, kuoppaiselle asfaltille, pahoille sorateille ja metsäteille.

Kuvan mukainen varustelu -  tavarateline, takalokasuoja sekä ja taakse taivutettu korkea ohjaustanko - sopivat kaupunkipyörään. Ohjaustanko mahdollistaa korkean ajoasennon kaupunkiliikenteen havaitsemiseen. Silti tangosta saa kiinni kaueempaakin mahdollistaen vaihtelun matalampaan ajoasentoon.

Huomaa: alkuperäiset maastoajoon soveltuvat tanko ja stemmi tallella ja mukaan.

 

Koko 17 ", mallin neljästä koosta toiseksi pienin. Kiinni olevalla ohjaustangolla sopii 165 - 180cm kuskille, maastotangolla 170 - 185cm. Vaimon pyörä (ollut maltillisessa ajossa). Vaimo 170cm. Huomaa kuitenkin, että pyörän 35 senttisellä satulankannatinputkella satulan korkeudeksi tulee vain 74 cm keskiön keskeltä satulan yläpintaan. Pystyputken mitta keskiön keskeltä yläreunaan 44 cm. Ja pyörän vaakapituus 59 cm.

 

Osat: takavaihtaja Shimano Alivio edessä Acera. Vaihteita 3 x 8. Vaihdevivut Acera. Jarrut Tektron mekaaniset levyjarrut (180mm) - riittävän hyvät. Myös etuhaarukka on riittävän hyvä vaikka on vain vähän korkeampaa Sun Tourin alkeistasoa (XCR 110series). Vähän korkeammalla tarkoitan esimerkiksi hyvin vauhdissakin toimivaa Speed lock -lukitusta. Mutta Sun Tourin alkeistason tapaan jousen säätö on mitäänsanomaton. Jäykkyys riittävä ehkä 85 kiloiseen kuskiin asti. Riittävän hyvällä tarkoitan, että osat ovat toimineet hyvin talviajonkin ilman säätelyä (tosin vaimo ajanut talvella vähän, kun ei pidä talviajosta). Mutta maastoajon vaatimuksiin en pidä kovin hyvinä, eikä tietenkään kisoihin tai edes harjoitteluun.

 

Mukaan renkaiksi pari kertaa kokeillut Schwalben Big Applet (60mm:n isolla ilmatilalla), joiden mukavuutta suosittelen kerrankin kokeilemaan, koska mahtuvat vain harvaan 29riin. Tähän mahtuu hyvin kuten paksutkin nastarenkaat. Lisäksi mukaan alkuperäiset renkaat maltillisilla nappuloilla (Geax Aka - asialliset maastorenkaat).

 

Pyörä on 2011 mallia, ostettu uutena 2012. Tuossa mallissa poikkeuksellisesti taivutetttu yläputki, joka mahdollistaa pienen jalannostikorkeuden keskeltä ajatellen esim. lapsenistuimen kanssa käyttämistä. Malli löytyy netistä, BikePediassa oikeat tiedot. Mtbr:ssä jopa kovasti kehuja, mutta osat lsitattu yläkanttiin. Pyörä on ihan hyvä, en halua vaimollekaan ostaa huonoa pyörää.

 

Ollut vaimon kaupunkipyöränä, mutta halusi enemmän mummonpyörämalllisen. Ollut tyytyväinen muuhun paitsi halusi matalemman jalannostokorkeuden ja tavallisemman ulkonäön. Sorateille vaimokin pitää pyörää hyvänä, mutta ei halua ajaa paljoa soralla.

Suosittelen talvipyöräksi, kun sopii hyvin esim. Nokian Extreme -nastarenkaat.

 

Kuvan satula ei mukaan, kun jää edelleen vaimolle. Satulaksi jokin perussatula, joita kertynyt. Jos haluat molemmat Schwalben renkaat (Supremet ja Big Applet), myyn pakettihintaan 300 eurolla.

Hintapyyntö: 280e

Paikkakunta: Akaa

Yhteydenottotapa: 04 nolla 542 nolla 868  - huomaa korjattu puhelinnumero!, jukka piste saari ät akaa piste fi, yksityisviesti käy, mutta luen harvemmin kuin sähköpostia.

post-4546-0-09380200-1412365490_thumb.jp

post-4546-0-04656400-1412365551_thumb.jp

post-4546-0-27471600-1412365567_thumb.jp

post-4546-0-38477500-1412365588_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...