Jump to content

Myyty: Specialized S-Works Stumpjumper FSR Carbon, Brain 130


rollthrough

Recommended Posts

Vähän ajettu, FutureShock FlowControl Brain Fade -innovaatiolla varustettu trail-unelmapyörä, S-Works-lippulaiva edullisesti - Hintaa laskettu nyt jo 1 430 euroa! Pyörällä palautusoikeus

Osta tästä todella edullisesti erittäin hyvässä kunnossa oleva, vähän ajettu Specialized S-Works Stumpjumper FSR Carbon, täysjousitettu xc trail -kilpamaastopyörä. S-Works Stumpjumper FSR Carbon on Specializedin erittäin kevyt trail-älypyörä, jossa takajousitus toimii vain tarvittaessa FutureShock Flow Control Brain Fade -teknologian myötä. Tämä Brain-inertiaventtiili estää takajousituksen liian toimimisen, kun voima kohdistuu ylhäältä ja pyörää siten voi verrata jäykkäperäiseen xc-pyörään poljintehokkuudessa tasaisemmalla alustalla. Kun voima puolestaan kohdistuu alhaalta, esim. kiven tai pudotuksen muodossa, jousitus avautuu välittömästi, mutta jäykistyy esteen jälkeen automaattisesti uudestaan. Jousitus on siis herkkä alhaalta tuleville iskuille ja jäykkä polkijan liikkeiden suhteen.

Etujousituksena on 130-millinen erittäin kevyt hiilikuituinen Pace RC40 XCFR. Keulan jousitusmatkan voi vaihtaa suoraan ajossa 130 ja 100 mm:n väliltä (3 mm:n pykälin). vasemmanpuoleisesta säätövivusta. Keulan innovaatio on Launch Control -lukitusjärjestelmä, jonka myötä lukitusasennossa keulan pumppaaminen estyy, mutta jos keula kohtaa isomman iskun alhaalta päin, maastosta, se avautuu välittömästi. Keulan lukituksen ei siis tarvitse koskaan laittaa pois päältä. Tällainen lukitustoiminto on kisakäytössä omiaan tekemään eron kanssakilpailijoihin. Toisaalta heikompikuntoinenkin aloittelija selviää kovempivauhtisella yhteislenkillä, kun jousitus ei turhaan syö tehoja. Keulan 32 mm:t lliukuputket on valmistettu lentokonetason 7075T6-alumiinista.

Vaihtoehtoisesti pyörä on saatavilla hyväkuntoisella Tora 318 -keulalla, jonka joustomatka on valittavissa 130 ja 85 mm:n väliltä. Keula sisältää U-Turn ja Motion Control -teknologiat.

Täysjoustopyöränä pyörällä voi siis ajaa juurakot ja kivikot rennosti satulasta. Tämä tietysti säästää energiaa sekä tekee ajosta helpompaa ja nopeampaa, täten S-Works Stumpjumper FSR Carbon on helposti nopeampi maastossa verrattuna normaaleihin jäykkäperäisiin ja muihin täysjoustopyöriin, jotka eivät siten jää ainoastaan tasaisemmilla osuuksilla taakse.

Täysjoustopyörää seisaaltaan ajanut tietää miten paljon takajousitus syö tehoja ja tekee esim. kiipeämisen raskaammaksi. Tätä ongelmaa S-Works SJ FSR Carbonissa ei siis ole. Brain-teknologialla varustetuilla Specializedeillä on voitettu XC:n maailmanmestaruus, maailmancup pariin kertaan ja maraton-ajon maailmanmestaruus niin ikään kahteen otteeseen juuri varmasti pitkälti tuon patentoidun innovaation myötä. Minkään muun valmistajan täysjoustopyörällä ei ole koskaan voitettu maailmanmestaruutta. S-Works SJ FSR onkin tarkoitettu hyvin nopeaan, mutta mukavaan trail-maastoajoon. Patentoimisen myötä tekniikkaa ei ole saatavilla minkään muun valmistajan pyörissä.

Brainin ja Pacen lukitusteknologian myötä pyörä soveltuu erinomaisesti myös työmatka- ja kaupunkipyöräilyyn, kun jousitukset eivät hidasta menoa, mutta kuitenkin esim. mukulakivetyksellä meno on tärinätöntä ja katukivetyksiin voi ajaa liikoja keventelemättä.

Tässä Specializedin havainnevideo FlowControl Brain -teknologian toimimisesta. FlowControl Brain on toisen polven Brain-teknologiaa ja sen myötä lukituksen poisto toimii viiveettä. Tämän uuden Brainin voi myös säätää Firm-Soft-säätimellä Trail Tune -asentoon tai kokonaan aukiolevaksi. Stumpjumpereissa Brain ei koskaan ole täysin jäykkä, kuten Epicissä tiukimmalla asetuksella.

Specializedin sivuilta:

XC Trail

Make the most of any trail on the most versatile trail bike around. When Ned Overend became a member of the Specialized family in 1989, he was signed on to lead Team Stumpjumper. "Riding for Specialized has been incredible because they've always made sure we have every technological advantage possible," says Ned, who spends much of his time developing new products like the AFR Shock Brain shock with Brain Fade found on the new Stumpjumper FSR.

S-Works Stumpjumper FSR Carbonissa on käytössä FACT-teknologia (Functional Advanced Composite Technology). Tässä kuvaus Specializedin sivulta:

FACT is the process of combining disciplined engineering, cutting-edge fabrication techniques, appropriate material selection, round after round of prototyping and an endless cycle of testing to create composite bikes that are perfectly suited for the ways people actually ride.

christoph_sauser.jpghttp://autobus.cyclingnews.com/mtbphotos.php?id=photos/2006/apr06/mtbXCworldcup1/christoph_sauser

Word Cup -voittaja Christoph Sauser ja Specialized S-Works

S-Works on Specializedin lippulaivamallisto, jolla kansainvälisen Specialized-tehdastallin kisakuskit ajavat. Kyseessä on aidosti siis kovimman luokan kisakone. S-Works Carbon on koko malliston arvokkain laite, josta kertoo myös 6500 euron ovh.

Pyörä on varustettu Shimano Deore XT-osin. Deore XT on Shimanon maastosarjojen lippulaivasta heti seuraava kilpaosasarja. Vaihteensiirtäjät ovat erittäin helppokäyttöiset 2-Way Release -teknologialla varustetut Deore XT:t. Innovaation myötä ketjun voi palauttaa pienemmälle rattaalle joko edestä (peukalo) tai perinteisesti takaa (etusormi). Tämän myötä vaihtaminen on vaivatonta kaikissa tilanteissa, myös SRAMin käyttöön tottuneilla. Kampisetti, keskiö, takapakka, etu- ja takavaihtaja ovat niin ikään Deore XT:t.

Jarrut ovat kevyet ja tehokkaat Hope Tech X2 "union jack"-designillä.

- Mono Minien korvaaja

- DOT 5.1 -jarruneste

- CNC-koneistettua 2014 T6 -alumiiniseosta

Satulatolppa on Thomson Elite, nimensä mukaisesti satulatolppien eliittiä. Satula on kevyt, painoonsa nähden erittäin mukava titaaniseoskiskoinen Charge Knife. Satulan ergonomia tekee satulasta mukavan pitemmilläkin lenkeillä. Kiekkosettinä on UST, SUP ja UB -teknologioilla varustettu Mavic Crossland. Continental Mountain King Supersonic 2.4 -renkaat soveltuvat erinomaisesti trail-ajoon, mutta Supersoniceina ovat leveyteensä nähden erittäin keveät (n. 530 g) ja käyvät siten hyvin suoraan XC-kisoihinkin. Pitävästä Black Chili -referenssikumiseoksesta huolimatta Supersonicit kestävät hyvin parikin kautta. Leveytensä myötä renkaat soveltuvat hyvin myös enduroon.

Kuvissa näkyvän Specialized XC low riser -ohjaustangon sijasta pyörä voidaan toimittaa hiilikuituisella Easton MonkeyLite SL -tangolla. Niin ikään Truvativ XR ohjainkannatimen sijasta pyörään voidaan vaihtoehtoisesti kiinnittää Ritchey WCS -stemmi. Näiden myötä paino laskee huomattavasti.

Vuoden 2011 S-Works Stumpjumper FSR painaa 11,3 kg (25 lbs), kyseessä oleva yksilö yllä lueteltujen osien myötä painaa vain 11,69 kg (alla olevasta poiketen Schwalbe Rocket Ron 2.1 -renkaat, litkut, MT Zoom -pikalinkut (30 €) ja KCNC Eva -gripit (9 €), kaikki nämä osat tulevat pyörään kaupan päälle). Pyörä on suhteellisen pienin päivityksin mahdollista saada n. 10 kg:n luokkaan, joka on trail-pyörälle erittäin vähän varsinkin kun huomioidaan pyörän muu teknologia.

Ominaisuuksiensa ja geometriansa myötä pyörä soveltuu varsin hyvin niin xc-, marathon- kuin enduro-kisoihin.

Pyörää voi tulla kokeilemaan paikan päälle Ouluun.

Uuden Specialized S-Works Stumpjumper FSR:n hinta on 7499 euroa. Tästä saa S-Works SJ FSR:n siten aivan eri hintaluokassa.

MALLI

Specialized S-Works Stumpjumper FSR Carbon

RUNKO

S-Works FSR FACT 10M carbon main triangle, Az1 construction. M5 alloy rear triangle, full cartridge bearing pivots and rear shock mount, Magnesium shock link, carbon reservoir mount, 120mm travel

TAKAJOUSITUS

Specialized AFR Shock w/ Flow Control valve, adjustable Trail Tune range, adjustable rebound, 7.625x1.625"

KEULA

Pace RC40 XCFR, Lauch Control lockout system, 130 - 100mm (3mm increments), carbon composite body, low friction aluminum alloy stanchions

tai

RockShock Tora 130 - 85mm, U-Turn, Motion Control, Rebound, 32mm upper tubes

KAMPISETTI

Shimano Deore XT, Hollowtech II

RATTAAT

Shimano Deore XT, 44/32/22, 4 bolt 104/64mm

VAIHDEVIVUT, VASEN

Shimano Deore XT, 2-Way Release

VAIHDEVIVUT, OIKEA

Shimano Deore XT, 2-Way Release

TAKAVAIHTAJA

Shimano Deore XT

ETUVAIHTAJA

Shimano Deore XT, 34,9 mm clamp

RATASPAKKA

Shimano Deore XT, 11-34

JARRUT, EDESSÄ

Hope Tech X2, hydraulic disc

JARRUT, TAKANA

Hope Tech X2, hydraulic disc

KIEKOT

Mavic Crossland, UST tubeless, UB Control, SUP (Soudé Usiné Process) technology

OHJAINLAAKERI

Cane Creek S8, 1 1/8" threadless, integrated alloy cups, sealed cartridge bearing

OHJAINKANNATIN

Ritchey WCS, 110mm, 6 degree tai Truvativ XR, 90mm, 12 degree, 31.8mm, 3D Forged

OHJAUSTANKO

Easton MonkeyLite SL, carbon, Lo-rise, 610mm tai Specialized Low Rise Bar, 640mm

SATULATOLPPA

Thomson Elite, 7000 series aluminum, 2-bolt adjustable, 30.9mm x 367mm

SATULA

Charge Knife, titanium alloy rails

SATULATOLPAN KIRISTIN

7050 hard annodized alloy collar w/ QR, 34.9mm clamp ID, black

ETURENGAS

Continental Mountain King Supersonic 2.4, Black Chili Compound

TAKARENGAS

Continental Mountain King Supersonic 2.4, Black Chili Compound

KOKO

M (sopii hyvin 165-183 cm, huomioi palautusoikeus)

HINTA

1840 €, aiemmin 3270 €

Pyörässä ei ole yhtään lommoa, murtumaa, halkeamaa tai mitään muutakaan rakenteellista vauriota. Pyörän kunto on erittäin hyvä, kuten sen voi kuvistakin päätellä. Mikään kuluva osa ei vaadi vaihtoa. Brain Fade vaatii toki huollon (takuuhuolto, siten mahdollisesti maksuton).

Pyörä on mahdollista saada vaihtoehtoisesti myös muilla renkailla.

Pyörän yhteydessä voi ostaa Shimanon XTR M970 SPD -polkimet edullisesti. Flat-polkimet tulevat kaupan päälle.

Kyseessä on ylimmän pro-luokan kisaväline ja siten myös ulkonäköön on panostettu erityisesti. Musta-kullanruskea väritys tukee hyvin pyörän aggressiivista luonnetta. Kiiltävät aluosat luovat sopivaa kontrastia.

P1200465.JPG

P1200499.JPG

P1200503.JPG

P1200466.JPG

Katso kuvat:

https://picasaweb.google.com/rollthroug ... directlink

Pyörä on sarjanumeroitu, rungossa on tunnistelevy. Pyörän ostosta saa kuitin.

Pyörällä on kahden arkivuorokauden palautusoikeus. Osta siis riskittä.

Osta tästä nyt parhailla osilla varusteltu, huippukevyt ja tyylikäs hi-end-kilpatason XC/trail-superpyörä edullisesti tekemällä tarjous. Pyörää voi tulla kokeilemaan paikan päälle Ouluun. Voin esitellä pyörää myös Skype- tai Messenger-videopuhelun välityksellä.

Postitus ja maksu:

Postituskulu Suomeen Matkahuollon kautta 25 €.

Matkahuollon bussiennakko käy myös mainittujen lisäksi. Siitä muodostuu 7,20 euron lisämaksu. Toimitettaessa pyörä bussiennakolla se maksetaan vasta vastaanotettaessa, täten tietysti ei muodostu etukäteismaksusta muodostuvaa periaatteellista riskiä.

Muussa tapauksessa nouto tai rahat tilille, pyörä Matkahuoltoon. Matkahuoltohan kuljettaa pyörän sitten ajokuntoisena perille noin vuorokaudessa. Suojaan pyörän ennen kuljetukseen laittamista.

Postipaketilla tai postiennakolla lähetettäessä kulut sovitaan erikseen.

Hakusanat:

xc, xc-pyörä, mtb, cross country, trail-pyörä, trail-maastopyörä, maastopyörä, täysjousitettu maastopyörä, täysjoustomaastopyörä, täysjousto, maastopyörä, pyörä, polkupyörä, Specialized Epic, Sworks, ei all mountain, Marathon, Expert, Comp, Elite, Pro, Carbon, Stumpjumper, FSR XC.

Link to comment
Share on other sites

  • Viestejä 27
  • Luotu
  • Edellinen viesti

Eniten kirjoittaneet

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Vuosimalli on 2007, mutta esim. 2008 ja 2009 vuoden malleissa etujousitus lyhennettiin 120-milliseksi ja takajousitus siirrettiin pystysuuntaiseksi, josta sitten palattiin takaisin vaakaputken mukaiseen ratkaisuun. Uuden ostamisessa (7499 €) ei ole oikein järkeä, kun tässähän on vuonna 2007 kokonaan uudistettu FutureShock Brain sekä takajousitus ja Pace RC40 XCFR:n Launch Control -ominaisuus tarjoaa vastineen nykyisen S-Works-mallin keulan spike valvelle. Hiilikuituisena keula on lisäksi tietysti erityisen kevyt.

Vaikuttaa siltä, että itsessään ajoa pyörälle ei ole kertynyt paljoakaan.

Pyörällä ei ole ajettu kuin muutama koeajo (ei lenkkejä) kuvien ottamisen jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Viestiketju on suljettu. Sisältö on puutteellista tai sääntöjen vastaista.

×
×
  • Luo uusi...