Jump to content

Helkama Kulkuri Retkipyörä, 530, Laihia


Tinke

Recommended Posts

Brand: Helkama

Model: Kulkuri

Short description: Retkipyörä

 

Frame size: 530

 

Description: Vuosimalli (noin) 1987
Kuvissa satula on säädetty noin 170cm pitkälle kuskille, ja säätövaraa tuossa on nyt ihan hyvin molempiin suuntiin
Vannekoko 622-17
Rengaskoko 28 x 1 5/8 x 1 ¼, eli 32-622 eli 700 x 32c. Tilaa haarukoissa on kuitenkin jopa 50mm leveälle renkaalle, esim. leveämmille talvirenkaille tms. Tällä hetkellä molemmat renkaat ovat Nokian Rollspeedit, takana uudempi erilaisella kuviolla kuin edessä.
6-vaihteinen, Shimano Positron FH -vaihtaja
Shimano vannejarrut, Weinmann jarrukahvat
Alkuperäistä kaikki muu kuin ketjusuoja ja takakiekko + jotain kulutusosia on vaihdettu. Alkuperäinen lamppu on tallella, mutta dynamo puuttuu. Jarrut toimivat ok, lukko on myös kunnossa ja siihen on yksi avain. Yleiskunto on kuvien mukainen, eli ikään nähden hyvinkin siisti; tätä ei ole taivasalla säilytetty. Maalipinnassa ja merkkitarroissa on kuitenkin jonkin verran käytön jälkiä, lähinnä naarmuja.
Tällaisenaan pyörä on täysin ajettavassa kunnossa, mutta renkaat ovat huonot, varsinkin alkuperäinen eturengas. Vanha ketju oli kulunut ja nyt paikallaan oleva uusi ketju hyppii pienimmällä takarattaalla, kun polkee isommalla voimalla. Sen kanssa voi kyllä elää, ja vaihtoehtoja on esim.:
- Ei tee asialle mitään, vaan ajelee tuollaisenaan käyttäen vaihteita 1-5, kunnes uusi ketju venyy sen verran, että se sopii myös pienimmälle rattaalle. Tuo hyppiminen on aika tyypillinen ongelma pienillä rattailla jo vähäisen kulumisen yhteydessä. Kuvasta näkyy, että kuluma ei ole mitenkään älyttömän iso.
- Tai hankkii jostain sen kuluneen pikkurattaan tilalle uuden (Shimano Uniglide14-hampainen) tai koko pakan tai vaihtaa taakse jonkun modernimman setupin; lisää vaihteita tai vähemmän vaihteita jne. Taka-akseli on 130mm haarukkaleveydelle, joten isomman vaihdemäärän saa tehtyä ilman tarvetta vaihtaa kiekkoa tai akselia.
Vapaaratas on irrotettu, huuhdeltu ja öljytty, samoin pyöränlaakerit edestä ja takaa on avattu, puhdistettu ja voideltu. Ketju tosiaan on uusi ja 10km testilenkin perusteella pyörä toimii yllättävänkin mukavasti ja liikkuu kevyesti. Mitään muita vikoja en havainnut kuin edellä mainitun ketjun hyppimisen 6-vaihteella. Itse en kyllä tuota vaihdetta kaivannutkaan koko matkalla, johon ei osunut tiukempia alamäkiä.
Renkaat voin vaihtaa ilman korvausta vaihtotyöstä, jos ostaja niin toivoo. Vaikuttaa sitten tietysti hintaan, että millaiset renkaat siihen laitetaan. Ilman lisähintaa saa myös vanhat Suomi Tyres Icespeed W100 nastarenkaat, jotka ovat suht vähän ajettu ja nastoja puuttuu vain 1kpl per rengas.
Tämä on suunnilleen tällaisenaan näppärä ja laadukas retropyörä tai vaihtoehtoisesti fiksu aihio entisöinnille tai modernisoinnille.
Jos hinta ei miellytä, niin tarjoa jotain.

 

Price: 60€

 

City: Laihia

Province: Pohjanmaa

 

Contact information: yksityisiviestillä
tai nolla-viisi-nolla 374 6421

 


External Image

External Image

External Image

External Image

External Image

External Image

External Image

External Image

External Image

External Image

External Image

Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...