Jump to content

Helkama Jopo 9-v "gravel edition", 46, Raasepori


2ka

Recommended Posts

Brand: Helkama

Model: Jopo

Short description: 9-v "gravel edition"

 

Frame size: 46

 

Description: 3-v Joposta hajosi napavaihteisto. Navan vaihtaminen olisi ollut aivan liian helppoa, ja tylsää. Siitä syntyi seuraavanlainen projekti:

Kasattu osittain uusista ja osittain talteenotetuista varaosista. Voimansiirto muunnettu 1x9 muotoon. Eteen vaihdettu perus Truvativ kampisarja 42t rattaalla, Jopon alkuperäisessä nelikantti keskiölaakerissa. Takana Sramin 11-32 pakka. Näillä välityksillä nousee jyrkempiäkin mäkiä tai polkee 40+ nopeuksia, jos uskaltaa...

Takanapa Ultegran 6700 sarjaa, otettu talteen vääntyneestä kiekosta. Straight-pull pinnojen kiinnikkeet sorvattu pois. Tilalle sorvattu alumiini laipat joihin sai Jopon vannekehän ja pinnat + 6-pultti jarrulevyn. Maantie-navasta oli hyvä rakentaa Jopon akselimittoihin sopivan yhdistelmän. Vaihtajan korvake ja jarrusatulan kiinnike työstetty 12mm alumiinistä. Jarrusatula mallia mekaaninen Shimano - ei nyt ihan parasta mitä löytyy, mutta sopii tähän projektiin ja renkaan mittoihin oikein hyvin. Niin, ja renkaat myös päivitetty. Takavaihtaja uusi, pyörän nimeen ja tyyliin sopiva... Sopivaa ohjaustankoa ei heti sattunut löytymään, joten taivutin oman, tällä mittaa 780mm.

Pyörän lukkoon löytyy vielä kahdet avaimet. Lokarit, tarakka, alkuperäinen ohjaustanko, yms. ovat myöskin vielä tallella, saa mukaan jos haluaa.

Toista kaltaista tuskin tulee vastaan. Matalampi ja leveämpi tanko sekä paksummat renkaat ovat tehneet tästä vähemmän vipokkaan kuin perusjoposta. Tästä tuli mainio peli hiekkatieseikkailuille - siitä tuo "gravel edition". Ajotuntuma hyvin rento, sopii myös kivasti kaupunkikruisailuun. Thudbusterilla ja muhkealla penkillä lisämukavuutta.

Hintapyyntö 350€ Thudbusterilla, 300€ Jopon alkuperäisellä satulatolpalla.

 

Price: €350

 

City: Raasepori

Province: Uusimaa

 

Contact information: YV

 

IMGP6094.JPGIMGP6096.JPGIMGP6098.JPGIMGP6099.JPGIMGP6100.JPGIMGP6101.JPGIMGP6103.JPGIMGP6105.JPGIMGP6107.JPGIMGP6108.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...