Jump to content
Facebookin kautta kirjautuminen poistuu ×

Kehitysehdotukset


Administrator

Recommended Posts

5 hours ago, Martti r said:

Tuolla oman profiilin asetuksissa on kohta "RECENT PROFILE VISITORS" Nyt minulla ei viimaikaisia kävijöitä näy, kohdassa lukee "The recent visitors block is disabled " Eikö tuon viimeaikaisten kävijöiden blokkauksen pitäisi olla tässä tilanteessa olla enabled eikä disabled?

 

Meniköhän tässä block-sanan merkitys sekaisin? Tarkoittaa palikkaa/tiiltä sivupalkissa, ei estämistä :)

 

EDIT: Lisäsin käännöksen, toivottavasti se on nyt selkeämpi.

Link to comment
Share on other sites

Tää uus järjestelmä – jossa myynti- vaihto- ja osto-ilmoitukset on samassa listassa, lähes samalla tägin värillä – on aivan hiton hidasta/työlästä/turhauttavaa selata läpi... Oliko tälle kehityssuunnalle joku todella järkevä pointti jota mä en ymmärrä tai jäi huomaamatta?

 

Olisi ihan ok jos sieltä voisi valita itse piilottavansa tietyn tägin alle luokitellut viestit, koska harva tulee myymään sekä ostamaan, sekä vaihtamaan tavaraa yhdellä ja samalla visiitillä. Uskallan nyt sanoa näin, hittovie... Jävlar.

Link to comment
Share on other sites

Omasta mielestä uusi käytäntö eri ilmoitustyyppien sulauttamisesta samojen osastojen alle on hyvä. Osastosivujen yläosaan olisi kuitenkin hyvä toteuttaa simppeli filtteröinti, jolla voi helposti ilman hakua rajata eri tyyppisiä ilmoituksia näkyviin.
 

Lisäksi edelleen kaipailisin ilmoituksille merkitse myydyksi/ostetuksi/vaihdetuksi valintaa, jotta loppuun viety kauppa olisi helpompi merkitä kuin otsikkoa tai ilmoituksen tietoja muokkaamalla.

 

Loppuun pieni bonus, joka voi herättää sekä ihastusta että vihastusta, mutta olisi mukava jos torilla pystyisi merkitsemään ilmoituksia "+1", "hyvä diili" tai vaikkapa "kelpo diili" merkinnällä. Varsinkin vähemmän asiaan perehtyneille voisi jeesata, jos vertaisarvioinnin kautta kelpo diilejä pystyisi tunnistamaan helpommin ilmoitusten joukosta. Näin asialliset ja asiallisesti hinnoitellut myynti-ilmoitukset saisivat myös ansaitsemaansa huomiota. Sen monimutkaisempaa arvostelujärjestelmää tuskin kukaan kaipaa, mutta yksinkertainen positiivisessa mielessä toteutettu peukuttelu tai muunlainen reagointi voisi olla hyvä lisä.

Muokattu: , käyttäjä: viilunki
Link to comment
Share on other sites

Jostain syystä myös viime aikana melko monesta ilmoituksesta puuttuu tägi jolla pystyy erottamaan selaamalla feediä osto- ja myynti-ilmoitukset toisistaan. Itse yhden ilmoituksen vasta tällä systeemillä tehneenä, oli vähän hankala hahmottaa mitkä asiat tulee näkyviin otsikossa ja siksi ilmoitusten otsikoissa varmaan aika monessa myös samat sanat toistuu useasti tyyliin: 

 

Link to comment
Share on other sites

11 tuntia sitten, tewms kirjoitti:

myynti- vaihto- ja osto-ilmoitukset on samassa listassa, lähes samalla tägin värillä

 

Pyrkimys oli ja on valita mahdollisimman erottuvat värit, pois lukien punainen, joka merkkaa vanhentunutta ilmoitusta. Tarkoitetaanko tässä mahdollisesti punavihersokeutta? Ajattelin, että etuliitteen sisältävä teksti olisi riittävä paikkaamaan värivalintoja.

 

image.png

 

11 tuntia sitten, tewms kirjoitti:

Olisi ihan ok jos sieltä voisi valita itse piilottavansa tietyn tägin alle luokitellut viestit

 

Tageilla voi filtteröidä.

 

Kaikki myydään-ilmoitukset: https://www.fillaritori.com/search/?tags=Myydään&type=forums_topic&updated_after=any&sortby=newest&search_and_or=or&search_in=titles

 

Kaikki myydään-ilmoitukset maantiepyörien osastolla: https://www.fillaritori.com/search/?&type=forums_topic&tags=Myydään&nodes=54&search_and_or=or&search_in=titles&sortby=newest

 

5 tuntia sitten, viilunki kirjoitti:

Osastosivujen yläosaan olisi kuitenkin hyvä toteuttaa simppeli filtteröinti, jolla voi helposti ilman hakua rajata eri tyyppisiä ilmoituksia näkyviin.

 

Tällä hetkellä etuliitteen klikkaus aiheuttaa koko sivuston kattavan etuliitteen mukaisen haun, tarkoitus olisi saada rajattua se auki olevalle osastolle.

 

Yllä esimerkkinä valmiita linkkejä, joissa suodatus.

 

5 tuntia sitten, viilunki kirjoitti:

Lisäksi edelleen kaipailisin ilmoituksille merkitse myydyksi/ostetuksi/vaihdetuksi valintaa

 

Vaihda ilmoituksen tila -nappula?

image.png

 

5 tuntia sitten, viilunki kirjoitti:

olisi mukava jos torilla pystyisi merkitsemään ilmoituksia "+1", "hyvä diili" tai vaikkapa "kelpo diili" merkinnällä.

 

Teknisesti olisi mahdollista toteuttaa, mutta epäilen "riemun repeämistä", kun väärinkäytetään ja käyttäjien mielipiteet eroavat.

 

2 tuntia sitten, MissVitus kirjoitti:

Jostain syystä myös viime aikana melko monesta ilmoituksesta puuttuu tägi jolla pystyy erottamaan selaamalla feediä osto- ja myynti-ilmoitukset toisistaan.

 

Useimmista puuttuu, koska vanhantyyppiset (ei lomakkeilla tehdyt) ilmoitukset pyörivät vielä seassa.

 

2 tuntia sitten, MissVitus kirjoitti:

otsikoissa varmaan aika monessa myös samat sanat toistuu useasti tyyliin:

 

Totta, aiheuttaa haasteita olen miettinyt raakaa yksinkertaistamista.

 

Esimerkkilinkki oli huono, sen onnistui käyttäjä tekemään keskustelualueelle.. siirsin vain oikeaan paikkaan.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Sulo said:

Tarkoitetaanko tässä mahdollisesti punavihersokeutta?

 

Ei tarkoiteta. Ostetaan ja Myydään värit ovat liian lähellä toisiaan jotta ne vilkaisematta erottaisi toisistaan ja listan lukeminen olisi yhtä vaivatonta kuin ennen. Aiemmin tiesit millä osastolla selaat, ja katse keskittyi suoraan ilmoituksen otsikon lukemiseen. Nyt joudut joka kerta selvittämään vilkaisemalla minkätyyppinen ilmoitus on kyseessä. En ole fani.

 

6 hours ago, Sulo said:

 

Ratkaisu on siis että nyt käyttäjä joutuu tekemään ja tallentamaan itselleen hakuja ja filttereitä, vaan jotta saa kaikki myynti-ilmoitukset yhdestä osastosta esille, tekemään toisen haun osto-ilmoituksille toiselle osastolle. Ja jos välillä tykkää selata tiettyjä komponentteja, siihenkin pitää nyt tehdä ja tallentaa jälleen uusi haku... Osastojen yhteenliittämisen seurauksena loppukäyttäjänä teen ja tallennan ison määrän eri hakuja jotta käytännön tasolla saan poistetut osiot takaisin..... Tää ei mun mielestä ole mikään kehitys vaan hitonmoinen päänvaiva käyttäjälle.

 

Kysyn edelleen, mikä oli syy ja mitä yritettiin korjata tekemällä nämä muutokset? Oletan että jotain todella oleellista meni minulta ohi, mutta vielä en ole kuullut muuta kuin puolustelua ja epäkäytännöllisiä niksejä.

Link to comment
Share on other sites

17 tuntia sitten, tewms kirjoitti:

Ostetaan ja Myydään värit ovat liian lähellä toisiaan jotta ne vilkaisematta erottaisi toisistaan ja listan lukeminen olisi yhtä vaivatonta kuin ennen.

 

Epäilen jo näytön säätöjä :)

 

Listojen lukeminen on kieltämättä työläämpää, siitä ei pääse mihinkään käyttämättä filttereitä.

 

Värit ovat joka tapauksessa nyt vaihdettu.

 

Myydään, myydään tai vaihdetaan
vihreä
527A11

image.png

Myyty, ostettu, vaihdettu, varattu, löydetty
punainen
9C2A2C

image.png

Ostetaan
sininen
005999

image.png

Vaihdetaan
violetti
470547

image.png

Vuokrataan
ruskea
B5781D

image.png

Varastettu
harmaa
2F3236

image.png

 

Jos nämä eivät kelpaa, niin pyydän toimittamaan paremmat värikoodit :) Kirkkautta ei voi määräänsä enempää nostaa, jottei ihmisillä räjähdä silmät. Se hakotie on jo kertaalleen koitettu.

 

17 tuntia sitten, tewms kirjoitti:

Kysyn edelleen, mikä oli syy ja mitä yritettiin korjata tekemällä nämä muutokset? Oletan että jotain todella oleellista meni minulta ohi, mutta vielä en ole kuullut muuta kuin puolustelua ja epäkäytännöllisiä niksejä.

 

- Ostetaan-ilmoituksien selaaminen oli erittäin työlästä

- Ostetaan-ilmoituksia ei enää voi tehdä väärille osastoille (tai no voi, mutta ei ainoastaan myynti-ilmoituksille tarkoitetuille osastoille)

- Osastojen määrän vähentäminen neljällä

 

Ja kuten aikaisemmin sanottu, helppo ja nopea filtteröinti on suunnitelmissa.

Link to comment
Share on other sites

Tuota reaktiota pelkäsinkin..

 

Yritin mahdollisimman neutraalisti ja ketään osoittamatta kysyä värisokeudesta. Toin myös esille tiedostavani asian, ja yrittäneeni ottaa sen huomioon. Se oli järkevin asia mitä epäilin huonon erottovuuden syyksi. En haukkunut sinua värisokeaksi.

 

Tämän jälkeen kysyin kahdelta kaverilta värien erottovuudesta, kummallekaan se ei ollut ongelma. Ilmi tuli maahdollisuus näytön huonoista värisäädöistä. Koska vastasit värisokeusasiaan asiallisesti, uskalsin kirjoittaa epäilykseni värisäätöasiasta melko suoraan ja varmuuden vuoksi yritin keventää asiaani hymynaamalla. Ei onnistunut.

 

Käytin eilisen illan tutustumalla värien maailmaan. Konsultoin myös kolmatta kaveria, joka suunnittelee työkseen grafiikkaa. Väripaletti saatiin aikaiseksi, vaihdoin värit ja toin värivalinnat mahdollisimman hyvin esille. Toisen kerran sanoin asiani ilman silkkihansikkaita ja yritin keventää asiaa vielä pienellä vitsintyngällä. Ei onnistunut sekään.

 

Tarkoitukseni ei ollut missään vaiheessa vittuilla. Pahoittelut, että tunsit näin.

 

Takaisin asiaan, ovatko värivalinnat nyt paremmat? Olivatko perustelut osastomuutoksille ok? @tewms

 

EDIT: poistit näköjään viestisi tuosta yläpuolelta..

 

EDIT2: todiste aikakoneestani

IMG_20200222_110922.jpg

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Sulo said:

EDIT: poistit näköjään viestisi tuosta yläpuolelta..

 

Poistin sen alle 5min sisään julkaisusta (yli 3h ennen tätä äskeistä viestiäsi) koska päätin etten jaksa vääntää asiasta kun siitä seuraa vaan tätä. Hienosti yrität esittää sitä mukamas juuri äsken poistetuksi. Säälittävää manipulointia kun vielä itse kävit lukemassa sen erikseen vaan tätä avautumistas varten (temppu johon peruskäyttäjällä ei edes ole mahdollisuutta). Hienoa asemasi väärinkäyttöä diskurssin kontrolloimiseksi itsesi hyväksi. Johda sivuas miten johdat mutta älä aliarvioi käyttäjiä, varsinkaan langassa jossa pyydät itse ehdotuksia.

 

ja kun kirjotat "EDIT:" niin ei se mikään editti ollut koska tuohon ei editoinnista jäänyt merkintää, kuten vaikka tähän alle jäi nyt minulta. Et siis mitään viestiä lukenut muuta kun admineillasi, ja yritit lavastaa tilannetta. Surullinen tapaus.

Muokattu: , käyttäjä: tewms
Link to comment
Share on other sites

Liity keskusteluun!

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo käyttäjätunnus, kirjaudu sisään käyttäksesi tiliäsi.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muotoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Edellinen sisältösi on palautettu.   Poista sisältö

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Luo uusi...