Jump to content
naranja

Myynti-ilmoituksen paluu uutena

Recommended Posts

Fillaritorin satunnaisena seuraajana olen ihmetellyt tapauksia joissa myynti-ilmoitus on ollut torilla aikansa kunnes se on selityksettä kadonnut (ilmeisesti myyjän poistamana koska muu ei liene mahdollista) - ja vissin ajan päästä ilmestyy uusi ilmoitus, jossa sama tavara on saman myyjän toimesta jälleen kaupan. Joskus tosin voi olla tapahtunut pieni mutta täysin epäoleellinen muutos, esimerkiksi kiekkoparia myydään ilman renkaita (tai renkaiden kanssa, jos aiemmin on myyty pelkkiä vanteita).

 

Tällaista toimintaa ei nähdäkseni ole nimenomaisesti säännöissä kielletty, joten siinä vain liikutaan harmaalla alueella, mutta mielestäni se ei ole hyvän kauppatavan tai Fillaritorin yleensä rehdin hengen mukaista toimintaa. Tieto siitä että jokin on ollut myynnissä johonkin hintaan tai että joku on myynyt jotakin jostain saakka on mielestäni sellaista informaatiota jonka salaamista kepulikonstein ei pitäisi sallia.

 

Fillaritoria pitkään ja säännöllisesti seuraavat varmasti osaavat tunnistaa tapaukset ja myyjät, mutta tiedon tulisi olla avointa kaikille jo puhtaasti periaatteesta, mutta myös siksi että jokaisella olisi sama mahdollisuus arvioida pyydettyä hintaa, tuotteen laatua tai miksei myyjääkin myös tässä valossa - vaikka se että jokin on ollut pitempään myynnissä voi tietenkin johtua muista syistä kuin siitä että epäluotettava myyjä pyytää epäkurantista tavarasta selvää ylihintaa.

 

Ymmärrän myös että ilmoituksen poistoon ja tavaran tuomiseen myyntiin uudella ilmoituksella voi olla jokin muu, täysin hyväksyttävä syy, mutta en usko että niissä tapauksissa myyjä kärsisi vahinkoa siitä että uutta ilmoitusta ei hyväksyttäisi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tältä sivustolta jokainen saa poistaa/piilottaa luomansa sisällön, joten kaikki sisältö ei voi olla avointa. Valitettavasti aiheuttaa myös väärinkäytöksiä, mutta hyvin vähissä määrin. Havaitusta väärinkäytöksistä jaetaan varoituksia, joita keräämällä saa pysyvän porttikiellon. Väärinkäytöksiä voi raporoida ylläpidolle viestin oikeasta yläkulmasta löytyvästä linkistä.

 

23 tuntia sitten, naranja kirjoitti:

Ymmärrän myös että ilmoituksen poistoon ja tavaran tuomiseen myyntiin uudella ilmoituksella voi olla jokin muu, täysin hyväksyttävä syy, mutta en usko että niissä tapauksissa myyjä kärsisi vahinkoa siitä että uutta ilmoitusta ei hyväksyttäisi.

 

Eikö myyjä juuri tässä tapauksessa kärsisi? Kaikki ilmoitukset hyväksytään automaattisesti, mainoksien tuotoilla ei päivätyöstä voi luopua :)

 

@naranja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi hyvinkin olla että mitään ongelmaa ei ole tai jos on, kyse on hyvin pienestä määrästä tapauksia. Satunnaiselle seuraajalle ne ehkä vain jäävät mieleen niin että vaikutelmaksi tulee että tapauksia on enemmän kuin niitä onkaan.

 

Ajattelin lähinnä sellaista että sääntöihin voisi lisätä tämmöisen pykälän tai ohjeistaa ilmoittajia että näin ei tule toimia. Minkäänlaista ennakkotarkistusta tai valvontaa en odottanut ylläpidolta. Lähinnä katsoin että jo edellämainittu sääntö selkeyttäisi asiaa sen verran että tapaukset vähenisivät ja että käyttäjäkunta voisi pykälän nojalla tarvittaessa joko ilmoittaa asiasta ylläpidolle tai huomauttaa suoraan (ts. rikkomatta itse sääntöä ilmoitusten kommentoinnista).

 

 

Mitä tulee tuohon vilpittömän myyjän kärsimiseen, niin siitä uudelleen myyntiin tulleesta tavarastaan voisi tietenkin ilmoittaa vanhan ilmoituksen jatkona. Tavaran poistamiseen myynnitä ei ymmärtääkseni tarvitsisi ilmoituksen poistamista, pelkkä lisäys otsikkoon riittäisi (aivan kuten silloin kun tavara on myyty).

 

 

Mutta ilmeisesti kukaan muu ei näe koko asiassa mitään korjattavaa, joten tyydyn siihen että tämä oli tällaista ääneen ajattelua ja korvessa huutelua:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tästäkin näemmä voi pahoittaa mielensä. Minun ilmoitukseenhan tässä viitataan. Kyllä poistin ilmoituksen, koska siihen oli tehty hyväksymäni julkinen tarjous, jonka ostaja perui pitkän jaarittelun jälkeen viime tipassa, joten katsoin sen vääristävän esillä ollessaan hintaa millä tuote olisi vaihtanut omistajaa. Laitoin uuteen ilmoitukseen sitä paitsi alkuperäistä pienemmän hintapyynnön. Ennen kuin haukkuu epäkurantin tavaran myymisestä niin kannattanee tulla paikan päälle toteamaan kuinka epäkuranttia se tavara on. No nyt se uusikin ilmoitus on poistettu niin ei tarvitse kenenkään foorumipoliisin mieltään enää pahoittaa. Mitä Fillaritorin rehtiin henkeen tulee niin mielestäni sen tulisi koskea sekä myyjiä että ostajia. Niin monta tarjoajaa on tullut viime aikoina vastaan, joista ei sitten oikeaan kaupantekoon ollutkaan, että ei paljoa ole siitä rehdistä hengestä sen puolesta jäljellä.

 

PS. Se runko tulee takaisin myyntiin kokonaisen pyörän muodossa kunhan löydän jostain motivaation pistää ostajaa varten purkamani fillari takaisin läjään. Tykkäsi siitä joku tai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt taisi BR:ltä jäädä huomaamatta että haukuin häntä epäkurantin tavaran myymisen lisäksi siitä että hän pyytää selvää ylihintaa ja siitä että hän on epäluotettava myyjä:P:rolleyes::lol::blink:

 

Joku oululaiseen mielenmaisemaan liittyvä juttu varmaan selittää BR:n avautumisen. Mutta voin vain vakuuttaa etten viitannut erityisesti hänen ilmoitukseensa - ja koska en ole sitä koskaan vilkaissutkaan tai edes kiinnittänyt siihen huomiota, voin sanoa myös etten viitannut siihen lainkaan.

 

BR:n olisi mielestäni ensiksi kannattanut lukea tämän ketjun avausviesti paremmin ja tarvittaessa vaikka pariin kertaan uudestaan kunhan tuohtumus on hiukan tasaantunut. Mikäli hänellä olisi sen jälkeenkin ollut mielestään aihetta noinkin syvään loukkaantumiseen, olisi kuitenkin ollut parempi että hän olisi ensiksi lähestynyt minua yv:llä ja kysynyt suoraan tarkoitinko juuri häntä, hänen ilmoitustaan ja hänen myymäänsä runkoa.

 

On helpompi ottaa asiat asioina, kun niitä ei ota henkilökohtaisina.

 

Pahoittelen toki kovasti sitä että mielipidekirjoitukseni tuotti hänelle mielipahaa ja, mikäli todella ymmärsin oikein, sai hänen poistamaan oman myynti-ilmoituksensa. Sellaiseen en mielestäni antanut pienintäkään aihetta. Ikävää myös että hän joutui runokaupoissaan kohtaamaan tuollaiseen kelvottoman ja kunniattoman ostajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.