Jump to content

naranja

Member
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Lisätiedot

 • Location:
  Helsinki

Recent Profile Visitors

796 profile views
 1. Nyt taisi BR:ltä jäädä huomaamatta että haukuin häntä epäkurantin tavaran myymisen lisäksi siitä että hän pyytää selvää ylihintaa ja siitä että hän on epäluotettava myyjä Joku oululaiseen mielenmaisemaan liittyvä juttu varmaan selittää BR:n avautumisen. Mutta voin vain vakuuttaa etten viitannut erityisesti hänen ilmoitukseensa - ja koska en ole sitä koskaan vilkaissutkaan tai edes kiinnittänyt siihen huomiota, voin sanoa myös etten viitannut siihen lainkaan. BR:n olisi mielestäni ensiksi kannattanut lukea tämän ketjun avausviesti paremmin ja tarvittaessa vaikka pariin kertaan uudestaan kunhan tuohtumus on hiukan tasaantunut. Mikäli hänellä olisi sen jälkeenkin ollut mielestään aihetta noinkin syvään loukkaantumiseen, olisi kuitenkin ollut parempi että hän olisi ensiksi lähestynyt minua yv:llä ja kysynyt suoraan tarkoitinko juuri häntä, hänen ilmoitustaan ja hänen myymäänsä runkoa. On helpompi ottaa asiat asioina, kun niitä ei ota henkilökohtaisina. Pahoittelen toki kovasti sitä että mielipidekirjoitukseni tuotti hänelle mielipahaa ja, mikäli todella ymmärsin oikein, sai hänen poistamaan oman myynti-ilmoituksensa. Sellaiseen en mielestäni antanut pienintäkään aihetta. Ikävää myös että hän joutui runokaupoissaan kohtaamaan tuollaiseen kelvottoman ja kunniattoman ostajan.
 2. Voi hyvinkin olla että mitään ongelmaa ei ole tai jos on, kyse on hyvin pienestä määrästä tapauksia. Satunnaiselle seuraajalle ne ehkä vain jäävät mieleen niin että vaikutelmaksi tulee että tapauksia on enemmän kuin niitä onkaan. Ajattelin lähinnä sellaista että sääntöihin voisi lisätä tämmöisen pykälän tai ohjeistaa ilmoittajia että näin ei tule toimia. Minkäänlaista ennakkotarkistusta tai valvontaa en odottanut ylläpidolta. Lähinnä katsoin että jo edellämainittu sääntö selkeyttäisi asiaa sen verran että tapaukset vähenisivät ja että käyttäjäkunta voisi pykälän nojalla tarvittaessa joko ilmoittaa asiasta ylläpidolle tai huomauttaa suoraan (ts. rikkomatta itse sääntöä ilmoitusten kommentoinnista). Mitä tulee tuohon vilpittömän myyjän kärsimiseen, niin siitä uudelleen myyntiin tulleesta tavarastaan voisi tietenkin ilmoittaa vanhan ilmoituksen jatkona. Tavaran poistamiseen myynnitä ei ymmärtääkseni tarvitsisi ilmoituksen poistamista, pelkkä lisäys otsikkoon riittäisi (aivan kuten silloin kun tavara on myyty). Mutta ilmeisesti kukaan muu ei näe koko asiassa mitään korjattavaa, joten tyydyn siihen että tämä oli tällaista ääneen ajattelua ja korvessa huutelua
 3. Fillaritorin satunnaisena seuraajana olen ihmetellyt tapauksia joissa myynti-ilmoitus on ollut torilla aikansa kunnes se on selityksettä kadonnut (ilmeisesti myyjän poistamana koska muu ei liene mahdollista) - ja vissin ajan päästä ilmestyy uusi ilmoitus, jossa sama tavara on saman myyjän toimesta jälleen kaupan. Joskus tosin voi olla tapahtunut pieni mutta täysin epäoleellinen muutos, esimerkiksi kiekkoparia myydään ilman renkaita (tai renkaiden kanssa, jos aiemmin on myyty pelkkiä vanteita). Tällaista toimintaa ei nähdäkseni ole nimenomaisesti säännöissä kielletty, joten siinä vain liikutaan harmaalla alueella, mutta mielestäni se ei ole hyvän kauppatavan tai Fillaritorin yleensä rehdin hengen mukaista toimintaa. Tieto siitä että jokin on ollut myynnissä johonkin hintaan tai että joku on myynyt jotakin jostain saakka on mielestäni sellaista informaatiota jonka salaamista kepulikonstein ei pitäisi sallia. Fillaritoria pitkään ja säännöllisesti seuraavat varmasti osaavat tunnistaa tapaukset ja myyjät, mutta tiedon tulisi olla avointa kaikille jo puhtaasti periaatteesta, mutta myös siksi että jokaisella olisi sama mahdollisuus arvioida pyydettyä hintaa, tuotteen laatua tai miksei myyjääkin myös tässä valossa - vaikka se että jokin on ollut pitempään myynnissä voi tietenkin johtua muista syistä kuin siitä että epäluotettava myyjä pyytää epäkurantista tavarasta selvää ylihintaa. Ymmärrän myös että ilmoituksen poistoon ja tavaran tuomiseen myyntiin uudella ilmoituksella voi olla jokin muu, täysin hyväksyttävä syy, mutta en usko että niissä tapauksissa myyjä kärsisi vahinkoa siitä että uutta ilmoitusta ei hyväksyttäisi.
 4. Ovatko vanhempaa 622-15C vai uudempaa 622-17C sorttia?
 5. Jos sallitaan välihuuto niin se on tosiaan ulkonäöltään ISM Adamon sivuilta löytyvistä yksivärisistä malleista poikkeava eli juuri sellainen kuin P3- ja P5-pyörien mukana on tullutkin. PS Voi sen laittaa myös tavalliseen maantiepyörään ja jopa cyclocrossariinkin. Malli ei nimestään huolimatta ole erityisesti sidoksissä aika-ajoasennossa istumiseen.
 6. Kaikille ei varmaan ole pelkäst kuvasta selvää odottaako takakiekko Campagnolon vai Shimanon pakkaa. Kyseessä lienevät jonkin vanhemman vuosimallin Bianchi Nironen tai vastaavan ensiasennuskiekot. Ja arvatenkin 10-pakalle.
 7. Ei sisälly - sisältö on lueteltu - ja kohde on joka tapauksessa jo myyty. Tieto saatu myyjältä, joka lienee kiireinen tai hajamielinen eikä ehkä välttämättä fillaritorin säännöistä tietämätön tai sen tavoista piittaamaton:-)
 8. Ihmetellään tässä vaikka sitä että ilmoituksesta puuttuu tieto siitä miten myyjä haluaa yhteyttä otettavan. As in "Also declare how you can be contacted." Ja jos myyjä lukee tämän, voisi kertoa pääkaupunkiseudulla asuville ostoaikeitaan punnitseville Vantaata tarkemman sijaintinsa tai ehdotuksen kaupankäyntipaikaksi.
 9. Myyty ensimmäiselle ostajalle pienellä, täysin myyjän piikkiin menevällä viipeellä. Muutamia YV-kyselyitä jäi vastaamatta myyjän sähellyksen takia, pahoittelut siitä.
 10. Kuvaus: http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/selle-italia-slr-xc-flow-saddle/rp-prod120544 Lähes käyttämätön (tullut pyörän mukana ja vaihdettu omaan hyväksi havaittuun), kunto virheetön. Hintapyyntö: 60 € Paikkakunta: Helsinki Yhteydenottotapa: YV
 11. Tyhmiä kysymyksiä, mutta: Onko tuossa Ultegra 6700 vai 6800 eli 2x10 vai 2x11? Onko tuossa kompakti eli 50x34? Onko vuoden 2013 mallin geometria sama kuin nykyisen - malli on käsittääkseni uusittu - ja jos ei ole, onko sinulla luvut tallessa tai linkkiä geometriataulukkoon? PS Kysyn tässä koska tällaiset perustiedot kiinnostanevat muitakin ostajaehdokkaita.
 12. Kuvaus: Kunto siisti, ajettu yhden syksyn ja talven lenkit, kevyen kuskin käytössä. Hintapyyntö: 20 euroa, sis. kotiinkuljetuksen Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu Yhteydenottotapa: yv
×
×
 • Create New...

Important Information

Accept Terms of Use and Privacy Policy.